Новини » Любопитно

Тазинеделя през София ще мине “THE DISTINGUISHED GENTLEMAN’S RIDE”



Admin26.09.2018г 

Тазинеделя през София ще мине “THE DISTINGUISHED GENTLEMAN’S RIDE”

Triumph Bulgaria кани собствениците на класически мотоциклети да подкрепят каузата на райда на 30 септември

В последната неделя на септември в София отново ще се проведе The Distinguished Gentleman’S Ride. Международното благотворително събитие се организира за първи път през 2012 година от Марк Хава и постепенно набира популярност, достигайки до 650 града в 95 държави. Навсякъде то се състои на 30 септември и с една кауза, а именно информираност и набиране на средства за мъжко физическо и психично здраве.

Марк Хава разказва, че идеята за мъже, облечени като джентълмени, му идва от персонажа на Дон Дрейпър в култовия телевизионен сериал “Момчетата от Медисън Авеню”. Целта на райда е да се повиши информираността на хората за проблемите с мъжкото здраве - както физическото, така и душевното. Всяка година близо 1 милион мъже умират от рак на простата или се самоубиват, а целта на събитието е обществото да започне да обръща внимание на мъжкото здраве и тази ужасяваща статистика да се промени.

The Distinguished Gentleman’S Ride е изключително успешна инициатива, която обединява над 120 000 мъже и жени по света. Всички те, облечени според етикета, яхват своите класически мотоциклети и излизат да подкрепят каузата. Събраните средства отиват в организации за борба с рака на простата и в програми за психично здраве.

От 2013 година насам The Movember Foundation е набрала над 13 милиона долара, а тази година целта на DGR е да се съберат още 6 милиона долара.

Световни партньори на събитието са Triumph Motorcycles и Zenith Watches, които осигуряват награди за участниците, събрали най-много средства, както и за най-добре облечените джентълмени. В списъка с партньори са и Hedon Helmets и REV’IT!.

Как да се включите:
За да вземете участие в райда, трябва да се регистрирате на сайта на The Distinguished Gentleman’s Ride: www.gentlemansride.com. Там ще откриете допълнителна информация за събитието в най-близкия до вас град.

В парада имат право да участват само cafe racer, tracker, scrambler, classic, bobber, vintage scooter, old school chopper, bratstyle, sider car и modern classics модели.

Маршрутът, по който ще мине парада, може да се види само от регистрирани участници. Това е направено с цел да не могат да се включат незаписали се, които не са наясно с изискванията, както и да не се губи от потенциала за набиране на средства. В райда не могат да участват спортни мотоциклети, cruiser, adventure и dirt мотори, както и модерни скутери.

Запазвайки нишовия характер на райда, събитието остава в малък размер и е по-театрално, защото в него взимат участие само ретро и класически машини, които не могат да бъдат видени по улиците всеки ден.

Triumph има дълга история на производство на някои от най-популярните и разпознаваеми мотоциклети. Марката подкрепя The Distinguished Gentleman's Ride от самото начало и е дарявала модели от класическата гама многократно. Освен това е първият голям спонсор на събитието от 2013-а и помага за развитието му.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама