Новини » Любопитно

Студенти от ТУ-София представиха идеи за интелигелигентна мобилност по време на Shell Eco-maratonAdmin27.09.2018г 

Студенти от ТУ-София представиха идеи за интелигелигентна мобилност по време на Shell Eco-maraton

Автомобилът на ТУ-София, с който студентският отбор се състезава на Shell Eco-marathon Европа 2018, привлече интереса на посетителите на заключителната церемония на Европейската седмица на мобилността в София. Превозното средство от категорията „Градски тип“, което представя концепцията за бъдещето на транспорта в големите метрополиси, е плод на дългогодишния труд на студентите и олицетворява идеите им за интелигентна мобилност и енергийна ефективност в придвижването. Колата се захранва от водородна горивна клетка, а целта на младите инженери при конструирането му е да изминат максимално разстояние с минимален разход на енергия и при почти нулеви вредни емисии.

По време на закриващата церемония на Европейска седмица на мобилността в събота (22 септември) широката общественост имаше възможност да се докосне до копцепциите за бъдещето на градския транспорт.

„Благодарение на Shell и организаторите на Европейска седмица на мобилността от Центъра за градска мобилност и ние имаме възможността да покажем смелите си идеи за футуристичен транспорт. С участието си ние насочваме вниманието на широката общественост към екологичните автомобили с нулеви въгглеродни емисии“, сподели доц. Пламен Пунов, ръководител на отбора на ТУ-София.

„Младите инженери показаха на гражданите и гостите на София визията си за екологично чист градски транспорт, а интересът на публиката към енергийно ефективния автомобил на ТУ-София по време на Европейската седмица на мобилността е доказателство за нарастващото осъзнаване на необходимостта от отговорно използване на енергийните ресурси. Всичко това потвърждава все по-голямото значение на Shell Eco-marathon като своеобразна глобална лаборатория за иновативни решения за интелигентна мобилност“, сподели Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Slide Way 68
Gazpromneft Slide Way 68
Разфасовка: 205 литра
Цена: 738лв.
Купи