Новини » Изложения

50 години JAGUAR XJ: Исторически конвой се насочва към Автомобилния салон в ПарижAdmin01.10.2018г 

50 години JAGUAR XJ: Исторически конвой се насочва към Автомобилния салон в Париж

•Осем поколения XJ ще пътуват от завода на Jaguar в Касъл Бромуич до Автомобилния салон в Париж, за да отбележат 50-тата годишнина на луксозния седан
•Световната премиера на XJ e на Автомобилния салон в Париж през 1968 г.
•Празничният автопарк включва всяко поколение XJ, включително най-новия XJ50
•Уникалният конвой ще посети важни места като Jaguar Classic - място, посветено на запазването и възстановяването на автомобилното наследство
•Конвоят ще посети и пистата Гудууд и Льо Ман - локации, които са изиграли важна роля в историята на Jaguar и XJ


Уникален конвой, представящ миналото и настоящето на Jaguar XJ ще пропътува разстоянието от завода на Jaguar в Касъл Бромуич, Великобритания, до Автомобилния салон в Париж, за да отбележи 50-тата годишнина на луксозния седан.

Колоната ще включва всичките осем поколения на XJ, произведени от 1968 г. досега. Специалната колекция ще бъде водена от автомобила, поставил началото на всичко, Series 1, и ще завършва с най-новото специално издание XJ50, което бе представено по-рано тази година. Конвоят ще включва и значими модели като Series II Coupé и X350 XJR.

Стартът ще бъде даден в Касъл Бромуич, където се произвежда луксозният седан, а 839-километровото пътуване ще премине през редица важни локации, включително Jaguar Classic, Bicester Heritage Centre и пистите Гудууд и Льо Ман, които са изиграли важна роля в историята на Jaguar и XJ. Пътуването на конвоя ще приключи на Автомобилния салон в Париж, където Jaguar XJ Series I прави дебюта си през 1968 г.
Иън Калъм, директор Дизайн на Jaguar, каза: „Историята на Jaguar XJ е история на дизайн, привлекателност и динамика и през последните 50 години той се превърна в истински гигант в автомобилния свят. Редно е да му отдадем дължимата почит по този специален начин. Когато започнах да работя в Jaguar, XJ вече бе символ на автомобилен дизайн, така че за мен е абсолютна привилегия да съм част от тази история, разказвана от над половин век.“

Автомобилите, които ще участват в това уникално пътуване:
Jaguar XJ Series I: 1968
Jaguar XJ Series II: 1973
Jaguar XJ Series II Coupé: 1973
Jaguar XJ Series III: 1979
Jaguar XJ XJ40: 1986
Jaguar XJ X300: 1994
Jaguar XJ X308: 1997
Jaguar XJ X350: 2003
Jaguar XJ X351: 2009
Jaguar XJR575: 2017
Jaguar XJ XJ50: 2018

Париж има специално значение за Jaguar XJ. През 1968 г. XJ прави своя дебют на изложението, където основателят на Jaguar сър Уилям Лайънс представя своята визия за седан чрез преработване на E-TYPE. Луксозният модел е истинско откровение със завладяващата си комбинация от красота, увереност и динамика. Оттогава залите за презентиране в Париж играят ключова роля в историята на XJ - XJ ‘X300’ бе представен на събитието през 1994 г., а революционният XJ ‘X350’ с олекотения си алуминиев монокок направи дебюта си там през 2002 г.

Завръщането на XJ50 Автомобилния салон в Париж 50 години след първата му поява там завършва със серия от празненства за един от най-добрите седани в света, който бива предпочитан от бизнес лидери, знаменитости, политици и кралски особи от пет десетилетия.

Честванията започнаха с представянето на XJ50 в началото на 2018 г. Специалното издание включва предна и задна броня в стила на Autobiography, специални нови 20-инчови джанти Venom, черна предна решетка и уникални емблеми на задните и страничните въздуховоди. Интериорът на луксозното купе включва релефно лого на Jaguar на подглавниците, лого на XJ50 на централния подлакътник, уникален дълбок печат на марката и осветени пластини на праговете с емблемата на XJ50.

Източник: www.jaguar.bg
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-1 90
Gazpromneft GL-1 90
Разфасовка: 20 литра
Цена: 77.52лв.
Купи