Новини » Изложения

Автосалон Париж 2018: VINFAST показа първите си два автомобила



Admin03.10.2018г 

Автосалон Париж 2018: VINFAST показа първите си два автомобила

Първият в историята на Виетнам масов производител на автомобили- VINFAST, показа първите си два автомобила по време на започналото вчера международно изложение в Париж. С дебют на възможно най-голямата автомобилна сцена в света, компанията демонстрира колите с помощта на футболната и лайфстайл емблема Дейвид Бекъм и Тран Туе Ву- Мис Виетнам 2018.

“Виетнам е толкова красива държава и напълно разбирам как дизайн екипът на Vinfast е бил в състояние да въплъти част от тази красота в линиите на тези впечатляващи нови коли”, сподели Бекъм по време на премиерата на новите коли в Париж. “Винаги съм бил силен почитател на автомобилите и е вълнуващо да бъда тук в Париж, за да отпразнуваме пристигането на нов автомобилен прозиводител на глобалната сцена. Страстта на екипа на Vinfast към тези автомобили е заразителна. Това е вдъхновяваща история и съм наистина развълнуван да бъда част от този встъпителен момент за Vinfast”

“За жителите на Виетнам ще бъде гордост, чест и вълнение да видят тези две популярни личности да представят тези първи автомобили от Виетнам на толкова елитна сцена като автомобилното изложение в Париж”, коментира по време на представянето председателката на VinFast Ле Ти Ту Туй. “Заедно, те демонстрират нашето намерение Vinfast да бъде успешна автомобилна марка във Виетнам и на международно ниво”, допълва тя. “С нашия амбициозен план да предложим тези два автомобила на пазара за толкова кратък срок, за нас беше от особено значение да направим силно впечатление и да предизвикаме моментална реакция, каквито и постигнахме днес”

На щанда на VINFAST на автомобилния форум в Париж бяха представени седан (LUX A2.0) и SUV модел (LUX SA2.0), дизайнът на които е разработен съвместно с Pininfarina в Италия и за който от виетнамската компания коментират, че е създаден с идеята да бъде непреходен и вдъхновяващ. Различни като конструкция и общо излъчване, двата автомобила на компанията споделят обща стилистична особеност в оформлението на лицевите си части с акцент върху голямата V-образна хромирана емблема.

Може би най-интересна особеност на първите два продукта на VINFAST обаче е тази, че дизайнът на автомобилите е факт в резултат на специално проучване с последващо гласуване от жителите на Виетнам, които реално са определили началната посока на визията на колите. В анкетата са участвали повече от 62 000 човека, които са имали възможност да избират между 20 различни проекта, дело на четири известни италиански дизайн къщи, специализирани в автомобилния дизайн.

Първите доставки на LUX A2.0 и LUX SA2.0 ще бъдат осъществени във Виетнам през юни 2019 година, а впоследствие Vinfast ще стартира предлагането на няколко други коли, в това число градски модел, изцяло електрически автомобил и електрически автобус, за които от компанията коментират, че вече се намират в процес на разработка. Първите доставки към клиенти извън родния за марката пазар ще бъдат реализирани през 2020 година.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама