Новини » Еко-ауто

Европа изиска 40% намаление на CO2 емисиите при новите автомобилиAdmin05.10.2018г 

Европа изиска 40% намаление на CO2 емисиите при новите автомобили

С резултат от гласуване 389 срещу 239 и 41 въздържали се, Европейският парламент гласува, че CO2 емисиите на новите автомобили трябва да бъдат намалени с 40% до 2030 година. С ясно изразена позиция за популяризирането на електрические автомобили, организацията анонсира в законопроект също така, че желае достигането на пазарен дял от 35% за електромобилите и нискоемисионните леки превозни средства.

От ЕП анонсират, че автомобилните производители, които не успеят да отговорят на новите изисквания и при които CO2 нивата на общото им моделно портфолио надхвърли новите граници ще бъдат глобявани, като събраните средства ще бъдат предназначени за бюджета на Европейския съюз.

Според гласуваният законопроект, автомобилните производители ще трябва да постигнат пазарен дял от 35% за изцяло електрическите и нискоемисионните автомобили (леки коли и ванове) в Европа до 2030 година и до 20% до 2025 година.

“Ние продължаваме да бъдем особено загрижени от изключително агресивните цели за намаляване на CO2 емисиите и въвеждането на продажбени квоти за електромобили, които подкрепиха депутатите”, коментира Ерик Йонаерт, главният секретар на Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA). “Днешният вот носи опасност от много негативен отзвук върху работните места по цялата верига на ценообразуването на автомобилите. Това ще доведе до драматична трансформация на индустрията за изключително кратко време”./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Compressor S Synth 100
Gazpromneft Compressor S Synth 100
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1632лв.
Купи