Новини » Еко-ауто

Австрия: Е-мобилите без ограничения на скоросттаAdmin08.10.2018г 

Австрия: Е-мобилите без ограничения на скоростта

Електрическите автомобили ще могат да се движат по-бързо по някои австрийски пътища, отколкото традиционните превозни средства, се посочва в представения план на правителството, цитиран от ДПА.

Електрическите автомобили ще бъдат освободени от ограничението за скорост от 100 км/час, което в момента е наложено за някои участъци от магистралата, за да се намалят вредните емисии. Вместо това ще им бъде разрешено да се движат по основната австрийска магистрала със 130 км./час.

Електрическите превозни средства освен това ще имат право да използват лентите за автобуси в градовете.

Като допълнение дясното правителство поиска от регионалните и местни власти да изключат електрическите автомобили от плащането на такси за паркинг.

"Създаваме инициативи, които са видими и имат силно послание, за да може преминаването към електрически автомобили да стане дори по-привлекателно", каза министърът на устойчивото развитие и туризма Елизабет Кьостингер.

Правителството ще трябва да предприеме законодателни промени, които ще са необходими за осъществяването на плановете.

Сред новорегистрираните пътнически автомобили през първата половина на годината в Австрия само 1,6 процента са изцяло захранвани с батерия, а 2,5 процента са хибридни автомобили.

Няколко австрийски градове и провинции се противопоставиха на отварянето на автобусните ленти за електромобили.

Лявото правителство на Виена заяви, че основен приоритет е с по-голяма скорост да се движи общественият транспорт, а не личните автомобили.

Източник: Economynews.BG
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Standard 20W-50
Gazpromneft Standard 20W-50
Разфасовка: 205 литра
Цена: 799.2лв.
Купи