Новини » Автоновини

Mercedes-Benz започна изграждането на завод за батерии в САЩ



Admin08.10.2018г 

Mercedes-Benz започна изграждането на завод за батерии в САЩ Mercedes-Benz обяви, че компанията започва изграждането на нов завод за батерии за електромобили близо до комплекса си в Тускалуса, САЩ.

От Mercedes-Benz коментират, че новото съоръжение е част от мрежа от осем производствени комплекса в целия свят, в това число Германия, Китай и Тайланд, която ще позволи на компанията да разчита на гъвкаво производство на местно ниво, като в същото време и на потенциал за износ при необходимост.

До 2022 година, от Mercedes-Benz ще продложат поне по един електрифициран представител на всеки модел от своето портфолио, като общият им брой се очаква да премине границата от 130 предложения.

“Поставили сме си за цел да бъдем сред пионерите в разработката на системи за електрическа мобилност и сме добре подготвени да реализираме тази мисия”, споделят от Mercedes-Benz. “Преди година анонсирахме инвестиция от 1 млрд долара в Тускалуса, основно за производството на електрически SUV модели и за завода за батерии. В целия свят, ние подготвяме шест завода за производство на EQ модели, а нашата мрежа за батерии е съставена от осем завода”.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама