Новини » Спорт

Ди Джанантонио с Honda печели драматичната битка в Тайланд



Admin09.10.2018г 

Ди Джанантонио с Honda печели драматичната битка в Тайланд

Фабио Ди Джанантонио (Del Conca Gresini Moto3) с Honda спечели втората си победа в кариерата в Moto3 в невероятната и драматична Гран при на Тайланд на пистата Чанг. Италианецът направи страхотна последна обиколка и победи Лоренцо Дала Порта (Leopard Racing) също с Honda. Той финишира втори, след като най-голямата драма се разигра на последния завой, когато съотборникът му в Leopard Racing Енеа Бастианини извади от състезанието стартиралия от първа позиция и претендент за титлата Марко Безеки (Redox PruestelGP). По този начин лидерът в класирането Хорхе Мартин (Del Conca Gresini Moto3) с Honda завърши 4-и и увеличи преднината си на 26 т. четири кръга преди края.

Безеки стартира перфектно от първа позиция и поведе, следван от Казуки Масаки (RBA BOE Skull Rider) и Хауме Масия (Bester Capital Dubai). Той не можа да увеличи преднината си и зад него се наредиха цяла група пилоти, като започна класическа битка в малкия клас. Ди Джанантонио също се прикрепи към лидерите, след като изпревари агресивно стартиралия Дарин Биндер. Пилотът от Южна Африка започна битка с Алберт Аренас (Angel Nieto Team Moto3), като двамата се удариха на 4-ата обиколка. В същото време лидерите в челото се разменяха често, а Мартин седеше търпеливо в зоната на точките 10 обиколки преди края.
В типичния стил на Moto3, 6 обиколки преди финала в Тайланд, 18 пилоти бяха в 1.8 сек. На влизане в последната обиколка Безеки, който имаше предимство, едва успя с мощността на мотора си, за да го задържи на пистата в завой 3. Тогава Ди Джантантонио и Дала Порта атакуваха Бастианини, заедно със съотборника му Якуб Корнфейл (Redox PruestelGP) и Мартин. В същото време Ди Джанантонио държеше вътрешната линия в последния завой, за да спечели състезанието. То обаче завърши зле за Безеки, който бе атакуван зад гърба на Дала Порта твърде остро от Бастианини и го изхвърли от трасето. И двамата не завършиха състезанието.
Това даде възможност на Денис Фоджия (SKY Racing Team VR46) да стъпи за първи път в кариерата си на подиума, след като стартира от 25-а позиция. Мартин стана 4-и и увеличи преднината си в шампионата. Пети стана Габриел Родриго (RBA BOE Skull Rider), а след него бе новакът Висенте Перес (Reale Avintia Academy 77), който постигна най-добрия си резултат за сезона – 6-и. Карането на младия испанец бе сензационно, тъй като не изпусна водещата група през цялата дистанция.




Коментари

Добави коментар

Реклама