Новини » Спорт

Виетнам с кръг от Формула 1 през 2020-а?Admin11.10.2018г 

Виетнам с кръг от Формула 1 през 2020-а?

Мениджмънтът на Формула 1 Liberty Media е постигнал съгласие с държавните власти на Виетнам за провеждане на кръг от шампионата там през 2020-а година. Официално се очаква това да бъде потвърдено в края на този сезон, а трасето ще бъде разположено на 12 км западно от центъра на столицата Ханой.

Директорът на състезанията Чарли Уайтинг е посетил бъдещата локация на кръга във Виетнам и е изразил доверие че трасето и прилежащата му инфраструктура ще бъдат готови на време за Виетнамското Гран При през 2020-а година. Според него комплексът е в напреднала дизайнерска фаза и ще включва същестуващ път и изцяло нова секция, създадена специално за трасето. След приключване на състезанието трасето ще се използва като публичен път.

Почти официално тази информация еше потвърдена от първия национален виетнамски автопроизводител – Vinfast, който показа и първите си два серийни модела на автосалона в Париж. Те са базирани на платформи от предишните поколения на моделите на BMW. Имената им са Lux A2.0 и LUX SA2.0 a платформите и двигателя им са от предишното BMW 5-Series и X5 с дизайн на Pininfarina.

Виетнамската Гран При ще се проведе една година преди FIA да представи следващото поколение болид за F1през 2021-а. Предварителният дизайн се фокусира върху аеродинамиката с някои общи елементи и това ще позволи да се повиши конкуретната борба на пистата. В предложението се включват още по-малки разходи за отборите и за стандартизиране на някои части./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Moto 2T
Gazpromneft Moto 2T
Разфасовка: 1 литър
Цена: 4.79лв.
Купи