Новини » Спорт

Лидерът в шампионата поведе и в рали „България”



Admin15.10.2018г 

Лидерът в шампионата поведе и в рали „България”

Мирослав Ангелов е съвсем близо до титлата

С нов лидер завърши втората половина на втория състезателен ден от 49-ото издание на рали „България”. Водачът в шампионата преди този кръг Мирослав Ангелов с навигатор Недялко Сивов (Skoda Fabia R5) спечели 3 от общо 6 отсечки днес и отново е начело. Екипажът на „Мегапорт” беше най-бърз в етапите „Козичино”, „Аладжа манастир 2”, както и първото преминаване на „Аврен”.

Единствената по-сериозно конкуренция на варненците днес бе шампионският тим на Димитър Илиев и Крум Дончев (Mitsubishi Lancer Evo 9). Те спечелиха последния етап – второто преминаване на „Аврен”, като изостават на 39,3 секунди от лидерите в състезанието.

На трета позиция се движи се екипажът на „Бултранс рали тийм” Христо Атанасов и Мартин Иванов (Citroen C2 R2), който губи 04:35.8 минути от водачите в класирането. Едва след тях се движат шампионът от миналата година Тихомир Стратиев с навигатор Добрин Борисов (Peugeot 208 R2), като изоставането им от лидера е 05:08.5 минути.

Водачите от първия ден Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (Mitsubishi Lancer Evo 9) спечелиха първите два етапа от деня – „Аладжа манастир 1” и „Дюлино”, но отпаднаха в четвъртата отсечка заради повреда в скоростната кутия. Атанасов и Янакиев ще ремонтират автомобила си и се надяват утре да успеят да стартират отново.

От общо 26 екипажа, стартирали в неделя сутрин, до финала стигнаха 17. Днес предстоят още 4 етапа от състезанието, като пилотите ще преминат по 2 пъти отсечките „Бяла вода” и „Виница”.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама