Новини » Спорт

Рали България 2018: Фаворитът Йордан Атанасов аут от биткатаAdmin15.10.2018г 

Рали България 2018: Фаворитът Йордан Атанасов аут от битката

Мирослав Ангелов е новият лидер в рали "България"

Екипажът Йордан Атанасов - Янаки Янакиев се прости с амбициите си за победата в рали "България" 2018. Макар да стартираха деня брилянтно и да спечелиха две от трите специални отсечки преди сервизния парк, състезателите на АРТ Рейсинг преживяха истински кошмар на второто минаване на "Аладжа манастир". На Т-образното кръстовище, скоростната кутия на тяхното Mitsubishi Lancer Evo 9 не издържа и те няма да успеят да продължат.

"Съжалявам изключително много, за града, за колегите, за спонсорите и партньорите и най-вече за феновете", заяви Атанасов сдържано. Но със сигурност е много разочарован, тъй като минути преди това, в сервизния парк в Албена заяви, че е доволен от трите етапа (от които спечели два) и макар в отсечката "Козичино" да е направил няколко грешки, е започнал да внимава и възнамерява да задържи лидерството си.

След отпадането на Атанасов, начело на надпреварата излизат Мирослав Ангелов и Еди Сивов (Skoda Fabia R5). Екипажът на „Мегапорт” спечели етапа "Дюлино", както и второто минаване на "Аладжа манастир", като води пред Димитър Илиев и Крум Дончев с 36,8 секунди. Трети във временната подредба е екипажът на "Бултранс рали тим" Христо Атанасов - Марин Иванов (Citroen C2), с пасив от над 3 минути спрямо лидерите.

Сега пред участниците остават двете минавания на етапа „Аврен”.

*Източник: Рали България 2018
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-4 80W-90
Gazpromneft GL-4 80W-90
Разфасовка: 1 литър
Цена: 5.78лв.
Купи