Новини » Тунинг

Кръстоска на ЗАЗ-966 и родстъра BMW Z4 от белоруски тунингари



Admin26.10.2018г 

Кръстоска на ЗАЗ-966 и родстъра BMW Z4 от белоруски тунингари

Белоруските тунингари не се шегуват – успяха да “родят” кръстоска на ЗАЗ-966 и родстъра BMW Z4. Тази рожбичка на украинско-немската “дружба” идва като следствие на последния вик на модата в тунинг-средите на страните от бившия Съветски съюз – къстъм-тунинг от породата “назад към СССР”. Същината му е стилизирането на нови или стари, но известни западни модели във вид на моделите от старата съветска страна.

Може би на най-голяма популярност в този къстъм-стил се радва старата Волга ГАЗ-21 в която превръщат различни мерцедеси и баварки. Само от щутгардската продукция вече има разработки на известния модел на Горкиевския автозавод Волга на базата на двувратката CL55 AMG, кабриолета W124 и купето SLK. Сега вече имаме и “рожбичка” от “съешаването на зазка и баварка.

Става дума за заснет неотдавна в Белорусия родстър от първото поколение на BMZ Z4 напъхан в “кожата” на ЗАЗ-966. От “зазката” баварецът е получил предната облицовка, капака, калниците, вратите, светлините, броните и дори дръжките на вратите. Добавили са му и типичния за запорожец жълт цвят.

Проектът, погледнато реално не е самоубиствен – машината изглежда хармонично, въпреки че предната броня нарушава леко пропорциите. Но може би все пак оценката “Как можаха така да развалят беемвето?” ще е преобладаваща от зяпачите по улицата.
Източник:BMW-Z4-и-ЗАЗ-966" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама