Новини » Любопитно

Може ли да забравим зимните гуми?



Admin01.11.2018г 

Може ли да забравим зимните гуми?

Глобалното затопляне прави всесезонните гуми все по-популярни. Промените в климата ги усещаме и днес, лятото не иска да си отива макар и във вариант “циганско”...

В неотдавна публикувания доклад на Междуправителствената комисия на ООН по климата се казва, че екстремните природни явления, повишаването на нивото на океана и топенето на ледниците по полюсите е вече резултат от повишаването на световната температура с 1 градус Целзий. И че ако държавите не обединят усилията си за да се спре този процес и да се задържи глобалното затопляне поне на ниво 1,5 градуса, последствията за човечеството ще стават все по-разрушителни.

Климатичните фактори дават отражение и автомобилния живот. Немското специализирано издание Autobild е събрало информация за използването на различните видове гуми за последните няколко години и открива, че през последните две години броят на купувачите на всесезонни гуми за леки автомобили и кросовъри в Германия се е увеличавал ежегодно с един милион!

От изданието прогнозират, че в 2023-а година с всесезонни гуми ще бъдат обути 15 милиона автомобила. Това е почти една трета от германския автопарк, който през миналата година наброяваше около 46 милиона коли. Отговорът на изданиет за причината на тази тенденция е – заради глобалното затопляне немците все по-малко се нуждаят от зимни гуми.

У нас все повече автомобилисти отдават предпочитание на зимните гуми в студената част на годината, а всесезонните не са предпочитани. Може би заради това, че нашите улици и пътища не се почистват както трябва през зимния период. Така че, за нас германската гумена тенденция може би няма да проработи.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама