Новини » Автоновини

Модели на Hyundai Motor Group ще получат соларни панели на таваните сиAdmin02.11.2018г 

Модели на Hyundai Motor Group ще получат соларни панели на таваните си

Hyundai Motor Group обяви плановете си да лансира на пазара избрани модели на марките си Hyundai и KIA, които ще бъдат оборудвани със соларни зарядни инсталации на таваните или предните си капаци.

От Hyundai Motor Group коментират, че соларните инсталации ще изпълняват ролята на вторични зарядни такива, които ще подпомагат работата на модели, екипирани както със стандартни задвижващи агрегати, така и с хибридни и изцяло електрически задвижвания. Генерираното електричество ще подпомагана основната задвижваща система, като ще гарантира по-добра автономност и по ниски CO2 емисии.

Към момента, Hyundai Motor Group разработва три вида соларни зарядни инсталации. Тези от първо поколение са предназначени за интегриране в хибридни автомобили, от второ, с прозрачна конструкция, са предназначени за автомобили със стандартни двигатели с вътрешно горене, а тези от трето поколение, които в момента се намират в процес на изпитания, ще бъдат вграждани в изцяло електрическите модели на Hyundai и KIA.

От Hyundai Motor Group коментират, че соларната инсталация от първо поколение е в състояние да генерира достатъчно електричество за зареждането на между 30 и 60% от батерията на хибрида на дневна база. Пазарното лансиране на новата технология е планирано да се случи след 2019 година.Hyundai-Motor-Group-ще-получат-соларни-панели-на-таваните-си" rel="nofollow" target="_blank">/Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Hydraulic HVLP 46
Gazpromneft Hydraulic HVLP 46
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1001.95лв.
Купи