Новини » Любопитно

Вижте кои са най-търсените автомобилни марки в Google



Admin05.11.2018г 

Вижте кои са най-търсените автомобилни марки в Google

Застрахователната компания Veygo публикува резултатите от любопитно проучване, с помощта на което имаме възможност да видим кои са били най-търсените автомобилни марки в Google през последните 12 месеца.

Според данните на Veygo, с доминираща позиция в търсенията на Google на 57 от 171 наблюдавани държави, е Toyota. Името на марката генерира по малко над 7.8 млн търсения всеки месец.

На минимална разлика след Toyota се подрежда Honda със 7.052 млн търсения месечно, а на трето е Ford с 6.42 млн.

В ТОП 10 на най-търсените автомобилни марки в Google влизат също така Hyundai (6.361 млн), BMW (6.269 млн), VW (5.795 млн), Mercedes (5.078), Nissan (4.927) и Audi (4.827)

От Veygo коментират и няколко интересни потребителски нагласи. Tesla е най-търсенета автомобилна марка само в седем държави в целия свят, а също така само в пет страни най-търсената в търсачката на Google марка е местен производител (Франция – Renault, Германия – Mercedes-Benz, Индия – Maruti Sazuki, Малайзия – Perodua, Швеция – Volvo).

Най-търсената марка в САЩ е Toyota, в Китай е Tesla, в Италия е Volkswagen, а данните за България сочат, че марките са две- BMW и Mercedes./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама