Новини » Автоновини

Колко са мръсни новите дизелови автомобили?Admin06.11.2018г 

Колко са мръсни новите дизелови автомобили?

Асоциацията на автомобилните производители в Европа (ACEA) изнесе данни от ново проучване за актуалното състояние на новите дизелови автомобили, които са били налични за закупуване през изминалата една година.

Според резултатите на ACEA, актуалните версии на наличните модерни дизелови двигатели замърсяват малко околната среда, като данните са били събрани в абсолютно реални пътни условия (RDE, Real Driving Emissions), групирани в две отделни изпитания- осреднена стойност и в градска среда.

От ACEA коментират, че са били съпоставени резултатите от изпитанията на около 270 нови за последната една година на пазара дизелови коли с изискванията на най-новия и актуален стандарт Euro 6d-TEMP. Данните сочат, че при всички агрегати се отчитат показания, които са доста под заложената граница за показания NOx.

От ACEA акцентират и върху факта, че голяма част от наличните в момомента модерни дизелови двигатели и съответно автомобили са в състояние да покрият още по-стриктните изисквания по отношение на NOx, които ще влязат в сила от януари 2020 година.

"Автомобилните производители направиха огромни инвестиции за бързото въвеждане на сериозните понижения в NOx емисиите", коментира Ерик Йонаерт, изпълнителен секретар на ACEA. "Важно е да спрем да демонизираме дизеловата технология като цяло. За сметка на това трябва да започнем да правим разлика между старите дизелови флотилии и най-новите поколение автомобили".

"Дизеловите автомобили ще продължат да бъдат важни за намаляването на CO2 емисиите с кратко- и средносрочен план, въпреки че всички прозиводители разширяват предлагането си на зареждаеми електромобили", допълва Йонаерт.

Данните от проучването на ACEA се поддържат и от трети страни, в това число престижната ADAC, която по време на тестове в RDE режим отчита, че модерните дизелови автомобили отделят средно 85% по-малко NOx в сравнение с отговарящите на Euro 5 стандарта./Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Profi MSJ 15W-40
G-Profi MSJ 15W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1761.36лв.
Купи