Новини » Автоновини

Немското правителство застави Volkswagen и Daimler да заплатят поправката на дизелите си



Admin14.11.2018г 

Немското правителство застави Volkswagen и Daimler да заплатят поправката на дизелите си

Докато нашия пазар “нов внос” продължава да прелива от мръсните дизели на Западна Европа, в Германия Volkswagen и Daimler след натиск от страна на правителството са се съгласили да преоборудват старите си дизелови автомобили, засегнати в аферата Дизелгейт.

Това съобщи транспортният министър на Федералната република Андреас Шойер (Andreas Scheuer). Според думите му двата големи немски автопроизводителя ще отделят средства за целта до 3000 евро за модернизацията на един автомобил. Аналогични преговори се водят също и с BMW, но засега там няма успешно съглашение.

В Германия вече доста дълго време растат забраните за използване в определени зони на големите градове на дизелови автомобили. На осми ноември градският съд в Кьолн обяви свое решение с което се забранява карането в градските черти на дизелови автомобили отговарящи на стандарта Евро-4, а от септември следващата 2019-а година и на дизелови автомобили със стандарт Евро-5 в някои градски райони. В бившата столица Бон от април догодина ще бъде забранено движението по два скоростни пътя на стари дизелови автомобили.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама