Новини » Автоновини

Вече е известно името на компактния нов SUV на Skoda -Kosmiq



Admin20.11.2018г 

Вече е известно името на компактния нов SUV на Skoda -Kosmiq

Skoda патентова името на своя нов компактен кросовър – то е Kosmiq. С него се продължава традицията имената на кросовърите на крилатата стрела да започват с буквата К и да завършват на q – големият модел се казва Kodiaq, средният Karoq и малкиятй Kosmiq.

Новият кросовър Kosmiq е развит върху една и съща платформа - MQB (Model A0) със Seat Arona и Volkswagen T-Cross. Kosmiq ще е малко по-просторен от “роднинските” Seat Arona и Volkswagen T-Cross, въпреки че дължината и на трите модела е приблизително еднаква – около 4,1 метра.

Автомобилът следва дизайна на концепта Vision X, който беше представен за пръв път през март миналата година по време на Женевския автосалон.
Очаква се, че премиерата на Skoda Kosmiq ще се състои по време на следващия Женевски автосалон в март 2019-а година. Производството му пък ще стартира през юли следващата година, а продажбите ще тръгнат през септември.

Що се отнася до гамата двигатели базови при Skoda Kosmiq ще са 3-цилиндровият бензинов двигател 1.0 TSI и 4-цилиндровият дизел 1.6 TDI. Двата агрегата ще имат различно ниво на мощности. Естествено, Kosmiq ще се предлага и с пълно 4х4 задвижване.
Източник:Skoda--Kosmiq" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама