Новини » На път

Възстановено е движението на камионите над 12 т в посока Варна през тунел "Витиня" на АМ „Хемус“



Admin20.11.2018г 

Възстановено е движението на камионите над 12 т в посока Варна през тунел "Витиня" на АМ „Хемус“

От днес се възстановява трафикът на тежкотоварни автомобили над 12 тона в посока Варна през тунел „Витиня“ на АМ „Хемус“. Това е участъкът между 34-ти и 40-ти км на автомагистралата. От началото на ремонта на виадукт „Коренишки дол“ през април т. г. товарните автомобили над 12 тона, пътуващи по АМ „Хемус“ и в двете посоки, преминаваха по обходен маршрут по път I-1 София – Ботевград и по път II-17 Околовръстен път на Ботевград.



До завършването на ремонтно-възстановителните дейности на виадуктите на АМ „Хемус“ движението на леки и товарни превозни средства над 12 тона в пътната отсечка в района на тунел „Витиня“, ще се осъществява двупосочно в платното за Варна. Обособени са една лента за София и една лента за Варна. Тежкотоварните автомобили над 12 тона, пътуващи в посока София, се отклоняват на пътен възел „Ботевград“, при км 47+060, продължавайки по път I-1 Ботевград – София и път II-17, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при км 30+260 от пътен възел „Витинска река“.

В момента се извършва ремонт на долното строене на 5 виадукта на АМ „Хемус“ - при 19-ти км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-ти километър (виадукт „Коренишки дол“), при 37-ми км и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). Пътноподдържащите фирми работят максимално мобилизирано, за да завършат предвидените дейности най-късно до средата на декември. Ремонтните дейности на съоръженията са необходими, за да се пътува по тях след това удобно и безопасно. За улеснение на трафика в ремонтираните участъци там, където е възможно в последния работен ден от седмицата - петък, има две ленти за пътуване в посока София - Варна, а в неделя, когато хората се прибират има две ленти към София.

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената сигнализация.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Източник: Агенция "Пътна инфраструктура"




Коментари

Добави коментар

Реклама