Новини » Автоновини

Нов играч на SUV-хоризонта – нефто-химическата компания Ineos



Admin20.11.2018г 

Нов играч на SUV-хоризонта – нефто-химическата компания Ineos Очертава се нов сериозен играч в полето на оф-роудърите – нефтенохимическата компания Ineos обяви намерението си да определи производствена локация за свой собствен SUV модел. Колата в момента е в процес на разработка и окончателни решения за дизайна й. Компанията е в тройката най-големи производители на химически продукти на базата на нефта и има годишни продажби в размер на $85 милиарда.

От копанията обявиха за намерението си да определят мястото за бъдещото си производство сред няколко “много сериозни опции” в Обединеното кралство и Европа. В някои медии вече се промъкна информация, че от Ineos преговарят с Ford за евентуалното производство на инспирирания си от предишни модели на Land Rover автомобил в завода за двигатели на Синия овал в Бридженд.

"Заводът ни за двигатели в Бридженд има дълга и качествена история в изработката на двигатели на световно ниво. Световната автомобилна индустрия пък е в етап на сериозни и бързи промени. Затова , заедно с нашите партньори продължаваме да търсим други високотехнологични възможности за бъдещето” - сподели говорител на Ford в отговор на въпроси за разговорите между Ineos и Ford.

Босът на Ineos Джим Ратклиф обяви миналата година, че се готви нов офроудър на базата на модела-легенда на Land Rover Defender, който може да влезе в производство, ако компанията получи подкрепа от английското правителство. Намеренията са за инвестиция от 600 милиона паунда, а евентуалното производство на машината да стартира през 2020-а година. Предпочитанията му са за производство във Великобритания, но не се изключва и Европа, където то би било по-евтино и има достатъчно квалифицирана работна ръка.

"В Ineos нямаме намерение да върнем на пазара Land Rover Defender. Ние готвим изцяло нов 4x4 автомобил от нулата, който да посрещне с успех всички съвременни изисквания за безопасност и екологичност.” - се казва в съобщение на компанията. Тя има много амбициозни планове за автомобила си и желае да “създаде вдъхновен от Defender безкомпромисен, традиционен 4x4 модел”, който да се продава в целия свят и цената му да е на ниво от £25 000.

Един от директорите на Ineos – Том Кроти, потвърди че колата ще е продължител на истинския дух на класиката Defender – няма да бъде високотехнологичен SUV, a як и сериозен офроудър с традиционно шаси, а не със самоносеща конструкция и най-вероятно с дизелов двигател. Не изключи още хибриден и напълно електрически варианти, които да бъдат предложени на по-къ Търсим различни опции за задвижване, като хибридното, което ще ни помогне да посрещнем успешно най-новите екоизисквания, но без да намаляваме нивото на офроуд качествата на машината.” - сподели Кроти.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама