Новини » Автоновини

Toyota Prius получи задвижване на четирите колела



Admin28.11.2018г 

Toyota Prius получи задвижване на четирите колела По време на международното изложение в Лос Анджелис, на щанда на Toyota дебютира новата версия на Prius 2019, която е оборудвана с Hybrid AWD-i система за задвижване на четирите колела.

Новата модификация на Prius, която ще бъде представена за първи път в Европа през януари на салона в Брюксел, е първата кола на Toyota, която разполага с новата Hybrid AWD-i система за задвижване на четирите колела.

Според компанията, новата технология ще предложи на бъдещите собственици на хибрида по-сигурно и спокойно движение, като с помощта на електромотор се подава задвижване и на задните колела.

Новата система се задейства автоматично при потегляне от място и функционира до достигането на скорост на движение от 10 км/ч. В диапазона 10-70 км/ч, Hybrid AWD-i сработва също така, когато системата отчете ниско сцепление на гумите с пътя, като при снежна или мокра пътна настилка.

В оборудването на новата Hybrid AWD-i система на Prius 2019 е добавена нова никел-метал-хидридна батерия, както и нова литиево-йонна за версията с предно задвижване.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама