Новини » Любопитно

Jaguar Land Rover пропуска автосалона в ЖеневаAdmin05.12.2018г 

Jaguar Land Rover пропуска автосалона в Женева През март 2019-а няма да видим щанд и нови модели на Jaguar Land Rover на автосалона в Женева. Преди тази новина стана ясно също, че няма да видим участие и на марките Ford и Volvo. Решението на Jaguar Land Rover е взето в рамките на план за съкращаване на разходите, наложен от 13-процентния спад на продажбите, опасенията свързани с Брекзит и намаляващият интерес към закупуване на дизелови варианти.

В Женевския международен автосалон тази година отпразнува световната си премиера лектрическият кросовър Jaguar I-Pace и луксозния триврат вариант Range Rover SV Coupe. Второто поколение на модела Evoque дебютира преди броени дни в Лондон с грандиозно парти, така че през следващата година едва ли се очаква нещо друго ново от JLR, освен рестилираният Discovery Sport.

Другата голяма очаквана премиера на компанията е новият Defender, но тя вероятно ще се състои през 2020-а година. Големият кросовър Jaguar J-Pace е планиран за 2021-а, хипотетичният Road Rover пък е планиран за старт след Defender. Същото се отнася за наследника на модела Jaguar XJ и новия всъдеход Range Rover. Ако пък се наложи някой срочен дебют, винаги може да се организира специално по-евтино от участието в автосалона мероприятие, както с Evoque в Лондон.

За разлика от дъщерната си компания “майката” на JLR – индийската компания Tata Motors не пропуска Женевския автосалон вече 20 години и през следващата 2019-а отново няма да му изневери. Има и какво ново да покаже - кросовъра Harrier, който ще се предлага и на други пазари в света освен в Индия. Говори се че щандът на Tata догодина ще е доста по-голям от обикновенно.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Premium 15W-40
Gazpromneft Diesel Premium 15W-40
Разфасовка: 20 литра
Цена: 115.68лв.
Купи