Новини » Крими

Шуменец е задържан в местното районно управление заради многобройни нарушения на ЗДвПAdmin05.12.2018г 

Шуменец е задържан в местното районно управление заради многобройни нарушения на ЗДвП

Преди последните нарушения, мъжът има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени.


32-годишен мъж от Шумен с множество нарушения по Закона за движение по пътищата e задържан в полицейското управление в Шумен след като не спрял на стоп палка и с неразумното си поведение на пътя застрашил участниците в движението.

Малко след 11 часа днес, полицейски екип, работил по безопасността на движението на ул.“Самара“ в града забелязал водач на лек автомобил Пежо 306. Преди дни същият екип го проверил и установил, че е лишен от правото да управлява. Униформените подали сигнал със стоп палка, но водачът ги подминал, и продължил движението си. Полицаите го последвали и му дали знак със звукова и светлинна сигнализация да спре. В стремежа си да се укрие от полицаите, мъжът започнал да обикаля с автомобила съседен квартал. На кръстовище недалече увеличил скоростта и ударил леко лек автомобил. Продължил, но на ул.“Самара“ е пресрещнат от друг екип. Спрян е за проверка. При слизане от автомобила мъжът отказал да представи документи, оказал съпротива, и нанесъл удар в главата на униформен служител. В хода на проверката е установено, че водачът - 32-годишен шуменец управлява в срок на лишаване от правото да управлява. На 1 декември бил установен да шофира без да притежава книжка от повече от две години. Свидетелството му било временно отнето, след като преди време не спрял на стоп палка и извършил други нарушения по ЗДвП. В началото на декември регистрационните номера на автомобила му били свалени и регистрацията била прекратена за срок от 6 месеца до плащане на дължими глоби. Това не го спряло да шофира. Днес е установено, че е зад волана на автомобил с номера, предназначени за друго превозно средство. Тестван е за алкохол и наркотици, пробата е отрицателна.
Мъжът е с множество установени нарушения на пътя - шофиране без книжка, без „Гражданска отговорност“, след употреба на алкохол, след причиняване на пътен инцидент, след неизпълнение на полицейско разпореждане. Има наложени и влезли в сила наказателни постановления на стойност 6490 лева, които не са платени. След преглед в МБАЛ - Шумен е установено, че полицейският служител е с открита рана. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на случая продължава.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft GL-4 80W-90
Gazpromneft GL-4 80W-90
Разфасовка: 20 литра
Цена: 90.96лв.
Купи