Новини » Автоновини

KOENIGSEGG с уникалната карбонова REGERAAdmin06.12.2018г 

KOENIGSEGG с уникалната карбонова REGERA

Производителят на бутикови хиперавтомобили KOENIGSEGG обяви, че компанията е сглобила уникален представител на модела REGERA, изпълнен изцяло с чист карбон (Koenigsegg Naked Carbon – KNC). От марката споделят, че всички карбонови елементи на колата са оставени в естествен завършек, без по тях да са нанесени каквато и да било боя, полир паста или лак.

От KOENIGSEGG коментират, че преди да вземат крайното решение да направят автомобил с изцяло "гол" карбон, компанията е провела множество тестове и експерименти, в това число и излагане на елементи на открито в продължение на няколко години, за да се проследи влиянието на околната среда върху материала.

KOENIGSEGG REGERA, лимитираният тираж от 80 екземпляра на който беше разпродаден още през юни миланата година, е с оптимизирана във въздушен тунел аеродинамика, уникална конструкция и функционалност на задния спойлер, Koenigsegg Direct Drive предавателна кутия и хибридна задвижваща система с ръчно изработени клетки на батерията.

Максималната мощност на хибридната задвижваща система на Koenigsegg Regera е 1500 конски сили, а максималният въртящ момент е над 2000 Нм. Тя е съставена от двигател с вътрешно горене- петлитров, V8, който обещава по 220 конски сили от всеки свой работен литър обем, и електрическа система с три електромотора, гарантираща достигането на респектиращият общ показател.

Суперспортният автомобил е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 2.8 секунди, от 0 до 200 км/ч за 6.6 секунди, от 0 до 300 км/ч за 10.9 секунди, а границата от 400 км/ч може да бъде премината за под 20 секунди.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Gazpromneft Diesel Extra 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 947.1лв.
Купи