Новини » Автоновини

Новото BMW Серия 7



Admin17.01.2019г 

Новото BMW Серия 7

BMW изостря профила на своите върхови модели в луксозния сегмент. Обновеният флагман BMW Серия 7 поставя категорични акценти за самоуверено присъствие, още по-фина елегантност, както и изключително иновативни технологии по отношение на управлението, асистиращите системи и свързаността. Новият дизайн на екстериора по-интензивно от всякога подчертава представителния статус на луксозната лимузина. Особено висококачествените кожени тапицерии, с разширен обхват на декоативни шевове, оптимизираният акустичен комфорт, както и дигиталната комбинация от индикатори на арматурното табло и контролния дисплей, BMW Operating System 7.0 и BMW Intelligent Personal Assistant поставят нови стандарти за уют и комфорт при пътуване в интериора.

Модернизирано е и портфолиото от двигатели на луксозните лимузини – включително с нов осемцилиндров двигател, както и с редови шестцилиндров агрегат и увеличен електрически пробег при Plug-in хибридните варианти на новото BMW Серия 7. Всички варианти на модела отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6d-Temp. Разширена е и функционалността на асистиращите системи. Най-новите стъпки по пътя към автоматизираното шофиране се демонстрират и от новия Асистент за движение на заден ход.






Външен дизайн: по-силно присъствие и прецизна елегантност
Новото BMW Серия 7 отново се предлага с два варианта на каросерията. Дългата версия с удължено с 14 см междуосие осигурява съответно и повече простор на задната седалка. Дължината на луксозните лимузини вече е 5 120 респективно 5 260 мм, тоест е увеличена с по 22 мм. Непроменени остават както широчината от 1 902 мм, така и височината от 1 467 мм (дълга версия: 1 479) мм. За по-силното присъствие на новото BMW Серия 7 особен принос има цялостната модернизация на дизайна на предната част, като предният ръб вече е по-висок с 50 мм. Новият преден капак се отличава с особено прецизно моделирани контурни линии и пропорционално увеличен размер на емблемата на марката. Доминиращ елемент на променената предна част е оградената от цялостна рамка бъбрековидна радиаторна решетка на BMW, чиято площ е увеличена с около 40 %. В комбинация с по-тесните фарове тя създава привлекателен визуален акцент, който е нова характеристика на моделите на BMW от луксозния сегмент. Като алтернатива на серийните Адаптивни LED фарове се предлагат и BMW Лазерни светлини с обсег на дългите светлини до 560 метра. В долната част на предната броня външните въздухозаборници са оградени от аеродинамични елементи с голяма площ. Те целенасочено отвеждат навлизащия въздух към каналите за охлаждане на спирачките, както и към Air Curtains, с които завихрянията в областта на арките на калниците се намаляват до минимум. Лакираните в цвета на каросерията бленди и новите хромирани лайстни придават на предната броня висококачествена елегантност, които има допълнителен принос за представителното излъчване на предната част на автомобила. Прецизност, яснота и солидност излъчват и вече вертикално насочените Air Breather. Интегрираните във страничните панели аеродинамични детайли вече са значително по-високи, декоративните им елементи са под ъгъл 90 градуса спрямо страничните декоративни лайстни, които вече продължават до задната броня. Новият дизайн на задната броня повтаря дизайна на въздухозаборниците отпред. Интегрираните ауспухови накрайници са оградени от по-широка хромирана рамка. По-висококачествено и прецизно излъчване имат и по-тесните с 35 мм, триизмерно моделирани задни светлини на новото BMW Серия 7. Техните LED източници на светлина са разположени под червени и черни повърхности, чието оформление подчертава L-образния контур на задните светлини. Сред останалите новости е и изключително прецизната светлинна лента с широчина 6 мм под преминаващата по цялата задна част на автомобила хромирана лайстна, която свързва задните светлини. Допълнителни възможности за индивидуализация предлагат и М Спортният пакет и Design Pure Excellence, както и новите лакови покрития и алуминиеви джанти. Освен това в комбинация с М Спортния пакет за пръв път се предлага и опцията BMW Individual High Gloss Shadow Line с разширен обхват.

Интериор: още по-фина и стилна луксозна атмосфера
Интериорът на новото BMW Серия 7 разточителното предлагане на място, подбраните материали, хармонично съгласуваните дизайнерски елементи и ексклузивното качество на изработката са съчетани в последователно модернизирана луксозна атмосфера. Изборът от допълнително оборудване е допълнен от опционалната ексклузивна кожена тапицерия Nappa с разширен обхват на декоративните шевове. Обширната триизмерна структура на повърхностите на предните и задните седалки и облегалки, на подлакътниците във вратите и на средната конзола придава изразителна атмосфера на интериора.

Новост в гамата от интериорни лайстни са вариантите от фино дърво American Oak Dark с метални инкрустации и Poplar Grain Metallic Grey. За повишения комфорт при дълги пътувания в новото BMW Серия 7 допринася и оптимизираният акустичен комфорт благодарение на целенасочените мерки в областта на задните калници, средните колони и отворите за задните предпазни колани. Те са съчетани с увеличена дебелина на страничните прозорци и задното стъкло, които в зависимост от варианта на модела са част от серийното оборудване или опцията Комфортно остъкляване. Серийният кожен волан се отличава с модернизирано разположение на мултифункционалните бутони. Серийната поставка за безжично зареждане на съвместими мобилни телефони вече е разположена непосредствено пред поставките за напитки. Във висококачествената си визия на опушено стъкло опционалният дифузен светлинен акцент на средните колони се вписва още по-хармонично в интериора на новото BMW Серия 7. Най-новият вариант на блокът за управление на BMW Touch Command отзад се отличава с модернизиран хардуер, както и софтуерната функционалност на BMW Operating System 7.0. Опционалната развлекателна система за задните места вече включва два 10-инчови Full-HD дисплея с тъч функция, както и Blu-Ray плеър.

Задвижване: V12 двигател с бензинов филтър за твърди частици, нов V8 двигател, Plug-in хибридните модели вече с редови шестцилиндров двигател
Гамата от двигатели на новото BMW Серия 7 включва бензинови и дизелови двигатели с шест, осем и дванадесет цилиндъра, както и Plug-in хибридна система с изцяло нова концепция. На върха е позициониран 6,6-литровият V12 агрегат с мощност 430 кВт/ 585 к.с. на BMW M760Li xDrive (среден разход на гориво: 12,5 – 12,4 л/100 км; СО2 емисии: 285 – 282 г/км), като неговите емисии вече са оптимизирани с бензинов филтър за твърди частици. BMW 750i xDrive (среден разход на гориво: 9,5 – 9,5 л/100 км; СО2 емисии: 217 – 217 г/км*) и BMW 750Li xDrive (среден разход на гориво: 9,6 – 9,5 л/100 км; СО2 емисии: 218 – 218 г/км) се задвижват от новоразработен V8 двигател с работен обем 4,4 литра и повишена с 60 кВт/ 80 к.с. до 390 кВт/ц530 к.с. максимална мощност. Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7 комбинират спортния дух, комфорта на возене и уютната атмосфера на луксозна лимузина с особено висока ефективност и възможността за електрическо, почти безшумно изживяване при шофиране с нулеви локални емисии. Plug-in хибридната система вече включва адаптиран специфично за модела редови шестцилиндров бензинов двигател и модернизирана високоволтова батерия. В режим SPORT на контрола на шофирането на разположение е системна мощност от 290 кВт/ 394 к.с. Средният разход на гориво на моделите BMW 745e, BMW 745Le и BMW 745 Le xDrive е между 2,6 и 2,1 л/ 100 км, СО2 емисиите са между 59 и 48 г/ км, средният разход на електроенергия е от 16,3 до 15,0 кВтч/ 100 км. Електрическият пробег на трите модела е между 50 и 58 км. Портфолиото от задвижвания на новото BMW Серия 7 се допълва от три високо ефективни и екологични редови шестцилиндрови дизелови двигателя с работен обем три литра и до четири турбокомпресора. Максимална динамика на дизелов модел в луксозния сегмент гарантира двигателят на BMW 750d xDrive с мощност 294 кВт/ 400 к.с. (среден разход на гориво: 6,0 – 5,8 л/100 км; СО2 емисии: 157 – 152 г/км) и на BMW 750 Ld xDrive (среден разход на гориво: 6,1 – 5,9 л/100 км; СО2 емисии: 160 – 155 г/км). Двигателят на BMW 740d xDrive (среден разход на гориво: 6,0 – 5,6 л/100 км; СО2 емисии: 158 – 148 г/км) и на BMW 740Ld xDrive (среден разход на гориво: 6,0 – 5,7 л/100 км; СО2 емисии: 158 – 149 г/км) развива максимална мощност от 235 кВт/320 к.с. Базовият дизелов двигател е с мощност 195 кВт/265 к.с. и задвижва моделите BMW 730d (среден разход на гориво: 5,5 – 5,3 л/100 км; СО2 емисии: 144 – 138 г/км), BMW 730Ld (среден разход на гориво: 5,5 – 5,3 л/100 км; СО2 емисии: 145 – 139 г/км), BMW 730d xDrive (среден разход на гориво: 5,7 – 5,5 л/100 км; СО2 емисии: 150 – 143 г/км) и BMW 730Ld xDrive (среден разход на гориво: 5,8 – 5,6 л/100 км; СО2 емисии: 153 – 147 г/км).

Окачване: създадени по мярка комфорт и динамика
Изживяването при шофиране на моделите на новото BMW Серия 7 се отличава с изключителен баланс между луксозен комфорт на возене и типичната за марката динамика. Конструкцията на окачването, на пружиниращите елементи и амортисьорите, на кормилното управление и спирачната система са насочени както към независимо от неравностите на пътното платно спокойно пътуване, така и към спортно-активен стил на шофиране. Всички варианти на новото BMW Серия 7 серийно се оборудван с адаптивно въздушно окачване на предната и задната ос с автоматично регулиране на нивото и амортисьори с електронно управление. Като опция се предлагат Интегрално активно кормилно управление, а за всички варианти с изключение на Plug-in хибридните модели – и системата за контрол на окачването Executive Drive Pro.

Асистиращи системи: още по-голям напредък по пътя към автоматизираното шофиране
С всеобхватния си избор от серийни и опционални асистиращи системи новото BMW Серия 7 подчертава своя статус на особено иновативен и прогресивен автомобил в луксозния сегмент. Като цялостен пакет за комфортно и сигурно шофиране се предлага Асистента за шофиране Professional, който включва и Асистент за завиване и водене в лентата, както и Асистент за поддържане на лентата с активна защита срещу страничен удар, Помощ при избягване на препятствия, Предупреждение за напречен трафик, за предимство и за движение в погрешна посока, както и Активен контрол на скоростта с функция Stop & Go. Помощ при паркиране и маневриране осигурява серийният Асистент за паркиране. Той вече включва и Асистент за движение на заден ход, който при движение на заден ход до 50 метра прецизно води автомобила но същата отсечка, измината преди това на преден ход.

Интуитивно управление и перфектна свързаност: BMW Operating System 7.0 и BMW Intelligent Personal Assistant
Новото BMW Серия 7 се оборудва серийно с BMW Live Cockpit Professional. Той включва навигационна и мултимедийна система, както и напълно дигитално арматурно табло с висока разделителна способност и диагонал на дисплея от 12,3 инча зад волана, както и 10,25-инчов контролен дисплей. Новата BMW Operating System 7.0 се отличава с модерни дигитални функции, ориентирани прецизно към нуждите на водача. За интуитивно управление водачът има избор между тъч функцията контролния дисплей, контролера на iDrive, бутоните на волана и гласовите команди. Освен това системата включва и BMW Intelligent Personal Assistant. Дигиталният спътник, който може да бъде активиран чрез гласова команда („Hey BMW“), подпомага водача при управлението на автомобилните функции и постоянно се обогатява с допълнителни функции с извършваните чрез Remote Software Upgrade актуализации. Чрез произнесени на глас указания с негова помощ могат да бъдат активирани и режимите Experience, както и програмите Vitalize и Relax с индивидуално конфигурирани функции на осветлението, климатичната инсталация, ароматизацията, масажната функция на седалките, затъмняването, подгряването или вентилацията на седалките.

Източник: www.bmw.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама