Новини » Изложения

Автосалон Женева 2019: SKODA анонсира нов кросовър



Admin16.01.2019г 

Автосалон Женева 2019: SKODA анонсира нов кросовър

Днес SKODA разпространи първото изображение на ново попълнение в SUV гамата си- нов кросовър, който ще бъде представен за първи път в света по време на международното изложение в Женева през март. Без да навлизат в подробности, от SKODA коментират, че автомобилът ще бъде изцяло нов и ще разшири и обогати SUV семейството на марката, следвайки по успешния път на KODIAQ и KAROQ.

От компанията коментират също така, че новият кросовър ще комбинира най-доброто от света на SUV автомобилите, в това число извисената позиция на седене, увеличеното отстояние от пътя и други, като гъвкавостта и управлението на компактен автомобил.

Новият кросовър на SKODA е разработен на базата на модулната платформа MQB, ще се предлага с редица нови системи за подпомагане на управлението, както и хитроумните интериорни решения от семейството Simply Clever на марката.

Това ще е третият и най-малък всъдеход на марката, който ще се разположи в гамата под моделите Karoq и Kodiaq. По предварителни данни, серийният кросовър може да получи името Kosmiq. Това име е вече регистрирано в чешкото патентно ведомство.

Съдейки по тизера, дизайнът на машината е изпълнен в стила на концепта Vision X – светотехниката му е почти същата. Прототипът имаше силов хибриден агрегат - 130 к.с. 1,5 л бензин турбо и два електромотора, захранвани от литиево-йонен акумулатор 1,5 килоВатчаса.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама