Новини » Автоновини

MINI по време на Brussels Motor Show 2019



Admin18.01.2019г 

MINI по време на Brussels Motor Show 2019

Британският премиум автомобилен производител представя ексклузивен дизайнерски модел за 60-годишния юбилей на марката, както и MINI John Cooper Works, оборудван с бензинов филтър за твърди частици.

Представянето на MINI на Brussels Motor Show 2019 е подчинено изцяло на кръглата годишнина. Автомобилното изложение в белгийската столица е сцена за световната премиера на MINI 60 Years Edition. С този ексклузивен дизайнерски модел британският премиум автомобилен производител напомня за дебюта на classic Mini през 1959 година. Тогава икономичният и пъргав малък автомобил поставя основите на непреходната и до днес история на успеха на марката. 60 години по-късно от 19 до 27 януари 2019 година MINI представя на публиката в Брюксел гама от модели, която по модерен начин интерпретира ключовите качества на марката. Диапазонът се простира от първото MINI с електрическо задвижване до екстремно спортните модели на John Cooper Works.

Прародител и бестселър сред върховите атлети в моделната гама е MINI John Cooper Works (среден разход на гориво: 6,9 – 6,9 л/100 км с шестстепенна механична скоростна кутия, 6,2 – 6,1 л/100 км с осемстепенна трансмисия Steptronic; СО2 емисии: 158 – 157 г/км с шестстепенна механична скоростна кутия, 142 – 140 г/км с 8-степенна трансмисия Steptronic). На Brussels Motor Show 2019 MINI ще представи и новият вариант на модела с 3 врати, чиито емисии вече са оптимизирани със сериен бензинов филтър за твърди частици.

Дизайнерски модел за юбилея: MINI 60 Years Edition

С ексклузивното си дизайнерско оборудване представеното за пръв път в Брюксел MINI 60 Years Edition автентично демонстрира традиционния спортен дух и британския произход на марката. Цветът на каросерията British Racing Green IV, контрастното лаково покритие на покрива и корпусите на външните огледала, лентите на предния капак със специфичен юбилеен дизайн и 17-инчовите двуцветни алуминиеви джанти с дизайн 60 Years Spoke осигуряват индивидуално излъчване. Юбилейното лого може да бъде видяно на Side Scuttles на страничните мигачи и на лайстните на праговете на предните врати, на волана и интериорните лайстни, както и в LED проекцията от страната на водача.

Серийното оборудване на специалните модели включва и спортен кожен волан, както и спортни седалки с кожена тапицерия MINI Yours Lounge 60 Years в ексклузивния цвят Dark Maroon. MINI 60 Years Edition ще се предлага от март 2019 година като MINI 3 врати и MINI 5 врати с по 4 варианта на двигателите.

MINI John Cooper Works вече с норма за вредни емисии Euro 6d-TEMP

Въодушевяващите динамични характеристики на MINI John Cooper Works, задвижвано от четирицилиндров турбодвигател с мощност 170 кВт/231 к.с., вече са комбинирани с още по-ниски вредни емисии. Благодарение на интегрирания с спортната изпускателна система бензинов филтър за твърди частици както моделът с 3 врати, така и MINI John Cooper Works Cabrio (среден разход на гориво: 7,1 – 7,0 л/100 км с шестстепенна механична скоростна кутия, 6,5 – 6,4 л/100 км с осемстепенна трансмисия Steptronic; СО2 емисии: 162 – 161 г/км с шестстепенна механична скоростна кутия, 148 – 145 г/км с осемстепенна трансмисия Steptronic) вече отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

Успоредно с двете последни новости в гамата на марката на Brussels Motor Show MINI ще представи и цялата си палитра от модели, която в момента се състои от 5 моделни линии. В премиум сегмента на малките автомобили британският оригинал е представен от MINI 3 врати и MINI 5 врати, както и MINI Cabrio. С MINI Clubman и MINI Countryman индивидуалният стил на марката се наложи и в премиум компактния сегмент. На изложението в Брюксел ще бъдат представени и тези модели, сред тях и MINI Cooper S E Countryman ALL4 (среден разход на гориво: 2,5 – 2,4 л/100 км; СО2 емисии: 56 – 55 г/км, среден разход на електроенергия: 13,7 - 13,4 кВтч/100 км). Първият Plug-in хибриден модел на марката осигурява чисто електрически пробег от 41 – 42 километра и още днес гарантира мобилност с нулеви локални емисии, комбинирана с типичната за MINI радост от шофирането.

Източник: www.mini.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама