Новини » Автоновини

Ford заменя EcoSport с Fiesta SUV догодина



Admin25.01.2019г 

Ford заменя EcoSport с Fiesta SUV догодина

В моделната гама на Синия овал скоро ще има замяна на един модел с друг – на мястото на EcoSport, ще влезе кросовърът Fiesta SUV. Ford вече започна тестовете на новия си малък всъдеход, който трябва да се появи в продажба през следващата година.

В компанията се надяват, че новият модел ще предостави на клиентите повече неща – сред които по-просторен интериор и по-голям багажник. Освен това задната врата няма да се отваря настрани както е при EcoSport, а нагоре, както е при всички остнали конкуренти на модела в пазарния му клас.

Съдейки по шпионските снимки автомобилът е станал по-висок, а дизайнът му е по-традиционен за стиловия език на Ford. По-големите колела и релските на покрива ще придадат завършеност на малкия градски кросовър и колата уверено ще заеме място в пазарния си сегмент.

Новият модел ще ползва гамата еднолитрови трицилиндрови бензинови турбодвигатели EcoBoost, ще се предложи и вариант с 1,5-литровия четирицилиндров дизел. Не е изключено в базовият вариант да видим атмосферен мотор за намаляване на ценовия праг. Двигателите ще работят съвместно с 6-степенните механична и автоматична предавателни кутии. Пълното задвижване ще е опционално и ще бъде наследено от EcoSport.

Конкуренти на на новия кросовър Ford Fiesta на пазара ще са Nissan Juke, Renault Captur, Skoda Kosmiq и Hyundai Creta, което означава, че ценовото й ниво ще е подобно.
Източник:Ford-заменя-EcoSport-с-Fiesta-SUV-догодина" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама