Новини » Любопитно

Знаете ли че:



Admin28.01.2019г 

Знаете ли че:

Първото авторадио е било на Motorola
Името Motorola днес се свързва с мобилните телефони, но на практика тя стартира с радиоапарати. Именно тя през 1930-а година разработва и почва да монтира в колите първите радиа. Тогава те са били предмет на разкоша – стрували $110 (еквивалентни днес на $3000), като автомобилът струвал около $650. Работата не е била и лесна – тогава за монтажа на радио в колата било нужно да работят двама души почти цяла седмица!

Последният автомобил с касетофон е направен през 2011-а година
Днес младите хора доста се чудят като намерят из шкафовете на родителите си забравени аудиокасети и не могат да намерят устройство на което да ги прослушат. Тази технобогия отмина в забвение и младежите дори нямат представа що е това. Последният автомобил, оборудван фабрично с касетофон е слязъл от конвейера не толкова отдавна – през 2011-а година. Това е седанът със задно задвижване Ford Crown Victoria, но при него оборудването с радиокасетофон се е предлагало на клиентите на марката като особена опция.

75% от колите направени за цялата история на Rolls–Royce още вървят!
Днес автомобилостроителите в света произвеждат ежегодно по около 75 милиона нови коли. Почти толкова заминават към моргите и за преработване. Затова е много трудно да повярваме, че има автопроизводител при който повечето от произведените му автомобили все още вървят и се експлоатират. Става дума за световно известната компания Rolls-Royce за която статистиката сочи, че 75% от произведените й автомобили продължават да са в експлоатация!
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама