Новини » Спорт

Ожие и Инграсиа дадоха на Citroen победа №100 във WRC



Admin29.01.2019г 

Ожие и Инграсиа дадоха на Citroen победа №100 във WRC

След изключителни обрати и силна конкуренция, тандемът Ожие/Инграсиа с C3 WRC на Citroën Total WRT успя да грабне победата в тазгодишното издание на легендарното рали Монте Карло и по този начин даде на френската марка нейната победа с пореден номер 100 в Световния рали шампионат.

"Опредено не приемахме нищо за даденост", коментира Ожие, който спечели първия кръг от новия сезон във WRC със само 2.2 секунди. "Последният етап особено беше наистина стресиращ и труден с нашите малки проблеми с газта, което означаваше, че нашата кола продължаваше да ускорява дори когато спирахме. Получихме добри съвети от екипа и успяхме да нанесем импровизиран ремонт в пътния участък. След това натиснахме наистина силно и в крайна сметка всичко се получи".

"Беше невероятно напрегнат уикенд. Битката беше непрекъсната, но ние успяхме да грабнем победата", допълва Ожие. "Очевидно сме много горди от този резултат в нашето първо състезание с C3 WRC и още повече защото, както често съм казвал, това рали е най-специалното рали за мен. Това означава също така, че можем да опразнуваме и стогодишнината на Citroen със стил".
 




Коментари

Добави коментар

Реклама