Новини » Автоновини

Hyundai i30 Fastback N: Новата кола за сигурност на шампионата WorldSBK 2019



Admin29.01.2019г 

Hyundai i30 Fastback N: Новата кола за сигурност на шампионата WorldSBK 2019 Hyundai представи специално подготвена версия на новия си i30 Fastback N, който ще влезе в ролята на новата официална кола за сигурност на шампионата 2019 година на Световния супербайк шампионат WorldSBK на FIM (MOTUL FIM Superbike World Championship).

Версията на Hyundai i30 FastbackN за WorldSBK се отличава със специално създадена и вдъхновена от тази на колата на марката в Световния рали шампионат на FIA разцветка, и ще бъде представена на живо за първи път в края на следващия месец в Австралия. В началото на април, на пистата Motorland Aragón в Испания пък ще бъде представена цяла флотилия официални автомобили, в това число и специално подготвени представители на Kona и Tucson, които ще бъдат използвани като поддържащи автомобили от организаторите WorldSBK.

Новата кола за сигурност на WorldSBK се отличава минимално от серийната версия на i30 Fastback N, като промените са свързани с интегрирането на състезателни седалки, допълнителна осветителна и предупредителна система, монтирането на нови 19-цолови джанти със специално разработени Pirelli P Zero гуми, нови спирачни накладки и други.

Изпълнен със специално разработен екстериорен пакет, множество подобрения по окачването и задвижващата система и с тематичен интериор, Hyundai i30 Fastback N се предлага в две основни версии. И двете са екипирани с познатият от i30 N двулитров турбоагрегат, като стандартната му версия обещава максимална мощност от 250 конски сили, а спортната- Performance Package, идва с внушителните 275 конски сили. И двете модификации на мотора генерират максимален въртящ момент от 353 Нм (378 Нм в моментния режим overboost) и гарантират ускорение до максимална скорост на движение от 250 км/ч.

По-скромната версия на Hyundai i30 Fastback N е в състояние да се ускори от 0 до 100 км/ч за 6.4 секунди, докато на по-мощната са необходими едва 6.1 секунди.
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама