Новини » Еко-ауто

Най-евтиният елпикап в света – естествено китайски и за 5000 евро



Admin31.01.2019г 

Най-евтиният елпикап в света – естествено китайски и за 5000 евро

Докато някои автопроизводители, сред които и Tesla засега само обещават електрически пикап, в Китай вече ги произвеждат и продават. Нови, серийно и за не много пари...

За тези пари, естествено, не бива да се очаква кой знае какво. Машината се нарича Pickman и е производство на не особено известната компания Kaiyun Motors. Мощността на електромотора на този задноприводен автомобил е едва 5,5 к.с., а максималната му скорост е 45 км/ч.

Освен ниската цена, другите не лоши качества на машинката са пробегът от 120 км с едно зареждане на акумулаторите с капацитет 7,2 кВтч и товароподемността от 500 кг. Ако купувачът иска подгряване на седалките и ляти джанти цената на елпикапчето отива на 7800 евро.

Китайците имат амбициозен план да продават само в Щатите през тази година около 10 000 от елпикапчетата си. Но преди това трябва да получат разрешителен сертификат от местните власти.

В Европа машината е вече одобрена за продажба и през следващия месец ще се появи на пазарите в Германия и Италия./Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама