Новини » Автоновини

Новото Renault CLIO - Символ на едно ново поколение



Admin31.01.2019г 

Новото Renault CLIO - Символ на едно ново поколение Един от най-емблематичните модели, историята продължава

Renault представя новото CLIO, петото поколение на емблематичния модел, от който са продадени около 15 милиона броя. Лансирано през 1990 г., Clio се превръща в най-продавания модел на Groupe Renault в световен мащаб. Clio е любимият автомобил на френското население повече от всеки друг модел и дори се издига до челното място в “B” сегмента в Европа от 2013 г. насам. Забележителното представяне продължава и продажбите на Clio нарастват всяка година от 2012 до 2018 г.

По-модерно и атлетично, новото Renault CLIO черпи от ДНК-то, на което дължи своя почти 30-годишен успех. Моделът надгражда силните страни на всяко от четирите предходни поколения, отваряйки нова и дългоочаквана глава в една славна история.
•Както при първото поколение, то „притежава всички качества на велик автомобил“. Подобно на модела, лансиран през 1990 г., новото Renault CLIO съдържа технологии, налични в автомобилите от по-висок клас като Megane и Espace.
•От второто поколение моделът е приел изключително високите стандарти по отношение на простор и комфорт.
•Също като третото поколение автомобилът въвежда нова ера по отношение на усещането за качество.
•От четвъртото поколение новото Renault CLIO наследява впечатляващ дизайн, вдъхновил цялата гама на Renault и превърнал се в истинска запазена марка.

Проектирано въз основа на принципа „еволюция и революция“, новото Renault CLIO пренаписва правилата с по-зрял дизайн на купето и изцяло обновен интериор. С по-изваяни линии и по-изявена предна част, новото Renault CLIO излъчва повече стабилност и модерен стил като същевременно остава разпознаваемо. Отвътре, революцията е поразително отличима. Интериорът, с изцяло нов дизайн, е вдъхновен от по-високите сегменти както по отношение на усещането за качество, така и по отношение на наличните технологии. Тези предимства облагодетелстват пътниците, предлагайки им по-голяма практичност и лесна употреба.

„Петото поколение CLIO е много важно за нас, тъй като е най-продаваният модел в своя клас и вторият най-продаван автомобил в Европа от всички категории, взети заедно. Clio е емблема и най-новият модел съдържа най-доброто от предишните поколения. Екстериорният дизайн на четвъртото поколение Clio спечели нашите клиенти и продължава да го прави и днес, затова решихме да запазим това ДНК и същевременно да добавим модерен стил и елегантност към новото поколение. Интериорът е претърпял истинска революция със значително подобрение в усещането за качество, повече изтънченост и технологии. Това е най-доброто Clio досега.“
Лорънс ван дер Акер, старши вицепрезидент, Корпоративен дизайн

Новото Renault CLIO е водещ елемент в стратегическия план на Groupe Renault „Drive the Future (2017-2022)“. Представен през есента на 2017 г., планът има три ключови цели:
•Електрически: до 2022 г. Groupe Renault ще предложи 12 електрифицирани модела в своята гама. Новото Renault CLIO ще бъде първият със своя хибриден двигател E-Tech, базиран на технология, разработена от Renault.
•Свързани: също до 2022 г. компанията цели 100% свързани автомобили, лансирани на ключови пазари. Новото Renault CLIO перфектно илюстрира това с новата си свързана мултимедийна система, разработена от Алианса.
•Автономни: до 2022 г. Groupe Renault ще продава 15 модела, оборудвани с технологии за автономно управление. Новото Renault CLIO ще бъде пионер в това отношение посредством системите в помощ на водача, водещи до автономно управление.

Новото Renault CLIO е в основата на стратегията, насочена към увеличаване на синергиите в Алианса. Тази стратегия разчита главно на развитието на споделените технологии и използването на нови платформи, като платформата CMF-B, върху която за първи път ще бъде изградено новото Renault CLIO и неговата нова електрическа и електронна архитектура. По този начин платформата може да интегрира най-новите технологии, за да отговори на новите пазарни изисквания.

Начело на ново поколение модели Renault, новото Renault CLIO се предлага и с ново ниво на оборудване R.S. Line, вдъхновена от Renault Sport.


Новото Renault CLIO предизвиква революция в интериора

Усещането за качество и ергономичност на позицията на шофиране са зададени като приоритети за екипите по интериорен дизайн на новото Renault CLIO. Купето придобива ново измерение по отношение на усещането за качество, благодарение на фините материали, мекото покритие на арматурното табло, панелите на вратите и канта на централната конзола, прецизно обработените облицовки и покрития. С по-компактен дизайн с цел да се освободи пространство и да се интегрират повече автомобилни технологии, изцяло новият „Интелигентен кокпит“ на новото Renault CLIO е проектиран с фокус върху водача. Вълнообразната форма засилва впечатлението за широчина. Оборудван с най-широките дисплеи в сегмента, кокпитът осигурява модерна ергономичност и гарантира интуитивно управление, така че шофьорът да се наслади максимално на всеки километър шофиране. Новото Renault CLIO прави също широко достъпни уникалните за сегмента иновации, сред които електрическата паркинг спирачка, особено полезна при градско шофиране.

Мултимедиен дисплей
Ключов компонент на „Интелигентния кокпит“, 9,3-инчовият мултимедиен дисплей (благодарение на вертикалното му разположение се създава впечатлението, че е два пъти по-голям от 7-инчовата версия) е най-големият досега в модел на Renault. Вертикалният, леко извит екран, вдъхновен от този на Espace, визуално увеличава арматурното табло, придава на купето по-съвременен вид и подобрява видимостта на екрана. Обърнат към водача, екранът с новата свързана система EASY LINK съдържа всички характеристики на мултимедийната, навигационната и информационно-развлекателната система, както и настройките MULTI-SENSE.

Дигитален инструментален панел
За първи път новото Renault CLIO е оборудвано с цифров екран, заменящ традиционните аналогови прибори. Технологията е заимствана директно от по-високите сегменти. С размер от 7 до 10 инча, TFT екранът може да се използва за персонализация на усещането при шофиране по много интуитивен начин. 10-инчовата версия ще включва GPS навигация на дисплея. С двата си 9,3- и 10-инчови екрана новото Renault CLIO може да се похвали с най-големите екрани в своя клас.

Арматурно табло
Особено внимание е обърнато на качеството на изцяло обновеното арматурно табло на новото Renault CLIO. То е разделено на три части: горен и централен панел с покритие от пяна и възможност за персонализация на долна част, в която са поместени функционални компоненти като жабката. Вълнообразната форма на арматурното табло придава допълнителна визуална широчина на кокпита. Това впечатление се подсилва още повече от хоризонталните форми на централните и странични въздуховоди. Специално внимание е отделено на ергономичността под централния екран с бутони тип „клавиши на пиано“ и бутони за управление на климатика с директен достъп за по-лесна употреба от страна на водача.

Волан
Новият по-елегантен волан има по-компактен дизайн в сравнение с предходния модел, подобрявайки видимостта на арматурното табло за водача. Той е оборудван с нови бутони за управление със задна подсветка и повече функции. Благодарение на покритието от сатиниран хром, воланът оставя у водача усещането за шофиране на автомобил от по-високите класове.

Централна конзола
Централната конзола също е ключов компонент от “Интелигентния кокпит” на новото Renault CLIO. Със скъсен скоростен лост, предлагащ естествен и удобен захват и по-високо разположение, тя предлага подобрена ергономичност. Облицовката на централна конзола може да бъде персонализирана в зависимост от цвета на интериорния дизайн и съдържа специално осветление на външния кант. Изключително практичните отделения за съхранение на вещи, включително зона за безжично зареждане на смартфон, вградени в долната част на конзолата, улесняват живота на пътниците.


Седалки
Новото Renault CLIO е оборудвано със седалки, типични за модели от по-висок клас. Те осигуряват по-добра опора, благодарение на по-дългата основа на седалката и по-обгръщащата форма. Техният полумек гръб значително увеличава пространството за коленете за пътниците на задните седалки, а новите по-тънки подглавници във формата на запетая подобряват видимостта отзад и осигуряват повече простор за пътниците на задните седалки. Обърнато е особено внимание при избора на материали, както при арматурното табло. Това също допринася за подобреното усещане за качество на борда. Седалките са също по-ергономични и по-лесни за употреба, благодарение на по-достъпните бутони.

Панели на вратите
Панелите на вратите на новото Renault CLIO се предлагат и с облицовка от меки материали, уникални за сегмента. Облицованите панели, както и подлакътниците, съдържат големи освежени вложки от гама налични цветове и десени. Вложките са също с меко, недиректно, дифузно осветление.

Персонализация
Всеки собственик на новото Renault CLIO може да създаде автомобил по свой образ, благодарение на гама пакети за персонализация, като избере външния вид на централната конзола, арматурното табло, панелите на вратите, волана и подлакътниците. Клиентите могат да избират от цели осем цветови комбинации за интериора и да се възползват от иновативно предложение за персонализация със специални цветове за линията, формирана от въздуховодите, простираща се по цялата ширина на арматурното табло. Новото Renault CLIO е налично също с амбиентно осветление в осем различни цвята.


По-модерен и изразителен екстериорен дизайн


По-елегантно и динамично от всеки ъгъл, новото Renault CLIO наследява чувствените форми на предходното поколение. Новият модел излъчва изразителност и същевременно запазва елегантния си профил. Предният капак има по-изваяна форма. Радиаторната решетка е по-голяма, а предната броня е по-издадена със силно изразителни централни въздухозаборници, които осигуряват добро охлаждане на двигателя. По отношение на размерите, новото Renault CLIO е с 14 мм по-късо (дължина 4 048 мм, широчина 1 798 мм), но по-просторно отвътре. Купето е снижено с до 30 мм (височина 1 440 мм) за увеличена аеродинамика и атлетичност. 17-инчовите джанти (в зависимост от версията) подчертават динамичния вид на новото поколение CLIO . Детайли като антената тип „перка на акула“, Full LED светлините, изравнената с каросерията задна врата и хромираните рамки на страничните стъкла са финалните щрихи, допълващи хармоничния модернистичен дизайн на автомобила. .

Екстериорни цветове
Новото Renault CLIO е налично в няколко нови екстериорни цветове, включително Valencia Orange, както и Vison Brown и Celadon Blue. Новият цвят Valencia Orange предлага дълбочина и ярко излъчване, благодарение на специалната обработка с покритие в оранжев цвят, използвана за първи път в автомобилната индустрия. Новото Renault CLIO е налично в общо 11 екстериорни цветове и с три пакета за персонализация на екстериора (червен, оранжев и черен цвят).

Въздушни дефлектори
Новото Renault CLIO е първият модел, оборудван с въздушни дефлектори на арките на предните колела. Дефлекторите служат за ограничаване на триенето и увеличаване на аеродинамиката, оптимизирайки разхода на гориво. Допълнителен бонус е динамичното и спортно излъчване в дизайна на новото Renault CLIO.

Предни фарове
Предните фарове на новото Renault CLIO, вече изцяло LED от първото ниво на оборудване, се отличават с характерната за моделите на Renault светлинна идентификация с формата на буквата „С“. Те придават на новото Renault CLIO по-изразителен и магнетичен външен вид, подчертан от формата на диамант в горната част.

Багажник
Архитектурата на багажника е оптимизирана, за да направи формата му максимално кубична. Първокласната аудиосистема BOSE е напълно интегрирана и не се отразява на обема на багажника. Той е увеличен до 391 литра (плюс 26 литра пространства за съхранение на вещи в купето), което го прави най-големият в своя клас. Двойният под улеснява ежедневното товарене, а задните седалки при сгъване образуват равен под.

Задни светлини
Също като предните фарове, характерните задни светлини съдържат нова светлинна идентификация във формата на буквата „С“ с особено силен ефект на дълбочина. В горната част на задното стъкло е монтиран трети по-дълъг и тънък стоп.

Странични части
Елегантният профил на предходното поколение, отличаващ се с монтираните на стъклата дръжки на задните врати, е подобрен чрез редица естетични детайли. Те включват хромирани рамки на стъклата, колони на стъклата и дръжки на задните врати в блестящ черен цвят, вдълбани в купето долни странични панели и хромирания надпис CLIO. Вниманието към детайла и прецизната изработка на страничните части на купето са доказателство за безкомпромисните стандарти за качество, на които CLIO отговаря.

Задна част
В задната част продължение намират хромираните линии, характерни за страничните части. Дизайнът на багажника, по-специално изравнените врата на багажника и броня, е преработен и още по-елегантен. Светлините, преминаващи върху вратата на багажника, създават впечатление за по-широка задна част на новото Renault CLIO.

Новото Renault CLIO R.S. Line

Ново ниво на оборудване, вдъхновено от Renault Sport
Renault Sport въвежда ниво на оборудване R.S. Line в новото Renault CLIO, което ще замести настоящото GT-Line. GT-Line е пионер в пакетите за спортна визия и основен стълб в стратегията за гамата на Renault Sport на всички пазари от 2010 г. насам. С подобрено и обогатено съдържание R.S. Line е повече от промяна на името.

R.S. Line предлага по-атлетични екстериорни линии и интериорен дизайн в отговор на очакванията на клиентите, които все повече търсят допълнителна диференциация чрез динамичен стил.

R.S. Line има много прилики със спортната марка R.S., като двете букви са синоним на автентично спортно шофиране. Новото ниво на оборудване притежава всички отличителни характеристики на екстериорния и интериорния дизайн на Renault Sport.
В екстериора на новото Renault CLIO R.S. Line в предната част е интегриран сплитер, вдъхновен от F1 за насочване на въздушния поток, емблематичен компонент от дизайна на моделите R.S. CLIO R.S. Line се отличава и с предната си решетка с мотив на пчелна пита, специалните 17-инчови джанти и по-атлетичната задна част.
Интериорът съдържа и и други отличителни елементи на R.S. Line, включително спортни седалки с подсилена опора, карбонови вложки, волан, облицован с перфорирана кожа с двойно лого R.S. във формата на диамант, комплект алуминиеви педали и тапицерия в черен цвят с контрастни червени външни шевове и кантове.

R.S. Line внася повече спортни характеристики в новото Renault CLIO, за да могат клиентите да изживеят по-пълноценно наследството на марката в моторните спортове, запазило своята жизненост и днес, от Формула 1 до надпреварата за клиенти.

*Източник: www.renault.bg
Източник: Автопрес


Коментари

Добави коментар

Реклама