Новини » Крими

Нова схема за рекет на жени-шофьори: Ударила си ми колата, дай 300 лева



Admin13.02.2019г 

Нова схема за рекет на жени-шофьори: Ударила си ми колата, дай 300 лева

Преподавателката в НСА Боряна Ангелова - Игова разказа в социалните мрежи как е станала жертва на рекет в столичния квартал Слатина, където паркирала колата си докато е на рожден ден. Когато се върнала, я обиколили мъже, които я обвили, че при паркирането е ударила скъпата им кола.

"Бяхме на детски рожден ден в детски кът отсреща. Точно в 20.00 ч. излязохме. Дойдохме до колата и ме наобиколиха няколко млади момчета с масивни тела. Те твърдят, че аз съм им разбила колата”, разказа Боряна Ангелова - Игова за "Здравей, България". Според твърденията на мъжете спирачката на колата на Игова не е издържала, колата е тръгнала надолу и се е ударила в тяхната. Според нея обаче това не е било така.

Когато жената предложила да повикат КАТ и да направят двустранен протокол, те отказали и й поискали 300 лева. Дори предложили на мъжа й да отидат до близък банкомат. В последствие се е стигнало до заплахи и викане на полиция.

Боряна Англова-Игова каза, че дава гласност на случая, защото иска да предупреди за схемата особено жените-шофьори.

Нейните съвети, ако някой попадне в подобна ситуация са:

Първото нещо, което да направи е да влезе в колата и да се заключи, веднага да се обади на 112 и да обясни какво се случва.

В никакъв случай да не дават пари на ръка, защото от това следва по-нататъшно изнудване, препоръчва тя.

Източник: vesti.bg




Коментари

Добави коментар

Реклама