Новини » Автоновини

Пътна полиция съветва и пешеходците и водачите да са внимателни на пътя



Admin22.02.2019г 

Пътна полиция съветва и пешеходците и водачите да са внимателни на пътя

През идните почивни дни времето в страната рязко ще се промени. Още по обед се очакват валежи от дъжд. Температурите обаче ще продължат да се понижават и с настъпването на нощна ще започнат валежи от сняг. Очакваният по-засилен трафик по пътищата, заради почивните дни и влошената метеорологична обстановка, налагат всички водачи да поемат на път подготвени и да са изключително внимателни.

За тях препоръката е да са настроени за шофиране при лоши зимни условия. Движението със съобразена скорост е ключово за безопасността в този сезон. Настилките са влажни, което прави автомобилите по-трудно управляеми при висока скорост, а спирачният път е по-голям. Възможно е на места да има заледени участъци, които да поднесат неприятна изненада. Освен това снеговалежите силно ще намалят видимостта им, което също налага движение със съобразена скорост.

Съветът към пешеходците е да пресичат само на обозначените места. Преди да започнат да пресичат да се уверят, че могат да го направят безопасно и правилно да преценяват скоростта на движещите се автомобили. Препоръчително е да носят по-ярки дрехи или да имат елемент, който да ги прави по-лесно забележими за водачите.

Източник: www.mvr.bg
 




Коментари

Добави коментар

Реклама