Новини » Еко-ауто

Renault-Nissan-Mitsubishi: Малкият бизнес вижда бъдещата си флотилия електрическа и автономнаAdmin28.02.2019г 

Renault-Nissan-Mitsubishi: Малкият бизнес вижда бъдещата си флотилия електрическа и автономна

Автомобилният гигант Renault-Nissan-Mitsubishi и в частност неговото лекотоварно подразделение обяви резултатите от интересно проучване сред собствениците на малки бизнеси, според коeто 55% от тях смятат, че флотилиите им автомобили ще бъдат напълно автономни до 20 години. Според 38% от тях, преминаването към роботизираното упрлавление ще се случи още по-скоро- до 10 години.

Данните от проучването на Renault-Nissan-Mitsubishi LCV сочат също така, че 66% от собствениците на малки бизнеси с автомобилни паркове, предвиждат че техните флотилии ще станат с изцяло електрически задвижващи системи до 20 години, а 50% очакват това да се случи за двойно по-кратък период.

"Тези резултати демонстрират, че електрификацията при флотилиите е все по-често в умовете на нашите клиенти", коментира Ашвани Гупта, старши вицепрезидент на Renault-Nissan-Mitsubishi LCV.

"Не само поради по-добрата финансова ефективност, която могат да предложат електрическите автомобили, но и заради това, че природната устойчивост е критична за бъдещето на техния бизнес. Впечатлен съм от това колко оптимистични са тези ръководители на флотилии за скоростта, с която техните автомобили ще бъдат електрифицирани", допълва Гупта.

Renault е лидер на европейския пазар на електрически ванове, като държи 46.2% от местния пазар, а от Groupe Renault, в лекотоварното портфолио на която фигурират елекромобилите Kangoo Z.E., Master Z.E., Twizy Cargo и Zoe Societe, обяви, че 100% от нейните ванове ще бъдат електрифицирани до 2022 година.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Diesel Premium 10W-40
Gazpromneft Diesel Premium 10W-40
Разфасовка: 205 литра
Цена: 1143.9лв.
Купи