Новини » Автоновини

История за състезания и победи - Alfa Romeo е автомобилния спонсор на 2019-а “1000 Miglia”



Admin05.03.2019г 

История за състезания и победи - Alfa Romeo е автомобилния спонсор на 2019-а “1000 Miglia”

- Марката поднови партньорството си с “най-красивото състезание в света”, става негов автомобилен спонсор през следващите три години,
- Alfa Romeo ще осигури на организаторите 30 коли от моделите Giulia и Stelvio, като официални автоомбили на “1000 Miglia” 2019-а.
- Първата победа на марката е през 1928-а, а в периода 1927-а дo 1957-а побеждава цели 11 пъти, рекорд който не може да бъде подобрен днес,
- Спортното ДНК на Alfa Romeo продължава да грее силно, а през тази година е и в болида C38 на “Alfa Romeo Racing” във Formula 1.
- Вариантите Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio от специалната серия “Alfa Romeo Racing”, които ще бъдат показани на автосалона в Женева празнуват марката легенда.

37-ото поред възстановено издание на надпреварата, наречена от Енцо Ферари “най-красивото състезание в света” ще се проведе от 15-и дo 18-и май по традиционното трасе Бреша-Рим-Бреша. Както винаги няколко модела на Alfa Romeo, нормално стоящи консервирани в Museo Storico Alfa Romeo – La macchina del tempo в Арезе, от колекцията FCA Heritage, поделението посветено на защитата и промотирането на историческото наследство на италианските марки на групата FCA brands, ще вземат участие в състезанието. Tези исторически съкровища ще бъдат придружени от група от 30 коли от моделите Giulia и Stelvio, като официални автомобили на 2019-а “1000 Miglia”.

"1000 Miglia" е върховната изява на страста към автомобилите за повече от 90 години. Надпреварата беше създадена през 1927-а година като масов старт на автомобили със старт и финал в град Бреша по пътя до Рим и обратно с дължина 1600 км или хиляда имперски мили ("mille miglia"). При второто си изданише през 1928-а, Alfa Romeo печели двете титли – при отборите и индивидуално, като цели осем нейни автомобила успешно преодоляват трасето.

Победите на марката в “1000 Miglia” са само част от централната част на идентичноста на Alfa Romeo – спорта, марката е била победител в толкова много състезания в миналото и днес – от DTM до Targa Florio, да не забравяме и Formula 1. На практика марката спечели първото издание на шампионата Grand Prix през 1950-а, с Нино Фарина и Alfa Romeo 158. През следващата година Хуан Мнуел Фанжо повтори това с модела Alfa Romeo 159. Днес наследник ан легенадата е екипът “Alfa Romeo Racing”, който ще се състезава във формулата с двигател на Ferrari в болида си.

Запазвайки техническата си слава жива, по време на автосалона в Женева, марката ще представи вълнуващите Giulia Quadrifoglio и Stelvio Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing” в лимитирана серия, с което ще отпразнува легендарната спортна история на Alfa Romeo и появата на нов италиански пилот на сцената на Formula 1 – Антонио Джиовинаци ще се присъедине към отбора “Alfa Romeo Racing” като колега на световния шампион от 2007-а година Кими Райконен.

Тайната на уникалния статут на Alfa Romeo е в инспирацията не само на историческите й модели, но и от съвременните серийни автомобили, които като Stelvio и Giulia, предлагат новата парадигма на марката. Stelvio е първият SUV в над стогодишната й история и пренаписа правилата в класа си с новите хоизонти в представянето си на пътя, докато спортния седан Giulia комбинира функционалноста и динамичната красота за постигане на ненадминато общо представяне.
Източник:Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама