Новини » Автоновини

Volvo въвежда максимална скорост от 180 км/ч на всички свои нови коли



Admin05.03.2019г 

Volvo въвежда максимална скорост от 180 км/ч на всички свои нови коли

Volvo Cars, която е една от автомобилните марки допринесли най-много за повишаването на безопасността както на самите автомобили, но и на всички участници в пътното движение, обяви, че всички нейни нови автомобили ще бъдат с електронно ограничена максимална скорост на движение от 180 км/ч от 2020 година.

"Volvo е лидер по безопасност: винаги сме били и винаги ще бъдем", коментира Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на марката. "На базата на нашите проучвания знаем къде са проблемните области когато става въпрос за слагането на край на сериозните наранявания и фаталните случаи в нашите автомобили. И докато ограничаването на скоростта не е цялостно решение, си струва дори ако спасим само един живот".

Освен ограничаването на максималната скорст, Volvo Cars работи по още една интересна тема за повишаване на безопасността на пътя- умен ограничител на скоростта с изграждане на виртуални стени в близост на училища и болнични заведения между които да важат автоматични ограничения на скоростта.

През 2011 година, Volvo Cars анонсира плана си Volvo_отново_обещава___Край_на_катастрофите_през_2020_г__" target="_blank">Vision 2020, според който през 2020 година трябва да бъде сложен краят на тежките наранявания и смъртни случаи в новите автомобили на марката.
Източник:Volvo-въвежда-максимална-скорост-от-180-км-ч-на-всички-свои-нови-коли" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес




Коментари

Добави коментар

Реклама