Новини » Изложения

BMW на 89-тото международно автомобилно изложение в Женева 2019Admin05.03.2019г 

BMW на 89-тото международно автомобилно изложение в Женева 2019

Първо представяне на изложение на новото BMW Серия 7 – BMW продължава моделната си офанзива при електрифицираните автомобили: световна премиера за новото BMW 330e, новото BMW X5 xDrive45e и Plug-in хибридните модели на новото BMW Серия 7 – BMW Energy Services въвежда предложения за безплатни пакети от зелена електроенергия - BMW Individual M850i Night Sky като допълнителен акцент на Изложението.

Представянето на BMW на международното автомобилно изложение в Женева през 2019 година ще бъде фокусирано върху продължаването на актуалната моделна офанзива в луксозния сегмент и последователното разширяване на гамата от автомобили с електрифицирано задвижване. Няколко седмици след световната си премиера новото BMW Серия 7 ще бъде представено за пръв път на изложение. С представянето на четвъртото си поколение Plug-in хибридни задвижвания премиум производителя също така дава ясен сигнал за значението на тази технология освен чисто електрическите системи:

BMW 745e, BMW 745Le, BMW 745Le xDrive

Системна мощност: 290 кВт/ 394 к.с.; 0-100 км/ч: 5,3-5,1 сек; електрически пробег: 50-58 км; разход на гориво: 2,6–2,1 л/100 км; разход на електроенергия: 16,3–5,1 кВтч/100 км; СО2 емисии от горивото: 52–48 г/км

BMW 330e Седан

Системна мощност: 185 кВт/252 к.с.; 0-100 км/ч: 6,0 сек; електрически пробег: 60 км; разход на гориво: 1,7 л/100 км; СО2 емисии от горивото: 39 г/км

BMW X5 xDrive45e

Системна мощност: 290 кВт/394 к.с.; 0-100 км/ч: 5,6 сек; електрически пробег: 80 км; разход на гориво: 2,1 л/100 км; разход на електроенергия: 23,0 кВтч/100 км; СО2 емисии от горивото: 49 г/км

С новото поколение Plug-In хибридни модели BMW Energy Services същевременно въвежда и нови предложения за безплатни, зелени пакети от електроенергия, които в бъдеще ще се превърнат в съставна част от електрифицираните автомобили.

Друг акцент на изложението в Женева ще е представянето на уникалното BMW Individual M850i Night Sky.

___________________

Представянето на новия модел на BMW Серия 7 е подчинено изцяло на новото излъчване на марката в луксозния сегмент. Специфичното обозначение и изписаното име на марката Bayerische Motorenwerke внасят усещане за осъзнато качество, иновационна сила и най-висока ексклузивност. Със своя дизайн, динамични характеристики и оборудване луксозните лимузини са предопределени да предложат интензивно и емоционално изживяване от мобилността на особено претенциозните целеви групи. По-силното присъствие на марката в луксозния сегмент е сред областите, с които BMW Group иска да подсигури своя устойчив ръст на световните автомобилни пазари. Освен това в рамките на своята стратегия NUMBER ONE > NEXT компанията е дефинирала електрическата мобилност като една от четирите ориентирани към бъдещето теми ACES (Autonomous, Connected, Electrified и Services/Shared). С продадените през 2018 година по целия свят над 140 000 електрически и Plug-in хибридни автомобили BMW Group постигна нов рекорд и продължава да е най-успешният производител на електрифицирани автомобили в Европа. С последователното разширяване на гамата от модели BMW Group преследва своята цел до края на 2019 година по пътищата на света да се движат над половин милион автомобили с електрифицирано задвижване.Премиера на изложение в Женева: новото BMW Серия 7

С всеобхватно обновения дизайн, модернизираната гама от двигатели и иновативните технологии при управлението, асистиращите системи и свързаността премиум автомобилният производител BMW подчертава профила на своите върхови модели в луксозния сегмент. С новото оформление на екстериора новото BMW Серия 7 поставя ясни акценти за самоуверено присъствие и още по-фина елегантност. Новото оборудване, оптимизираният акустичен комфорт и най-новото поколение система за индикации и управление допринасят за още по-уютна атмосфера в интериора. Представителният статус на луксозните лимузини се подчертава особено силно от предната част, която е по-висока с 50 мм и се отличава с увеличената с 40% площ на бъбрековидната радиаторна решетка и по-тесните фарове. По нов начин са оформени и предния капак и предната броня. Още по-прецизно излъчване в профил осигуряват и вече вертикално насочените Air Breather и продължаващите до задната част декоративни лайстни. По нов начин е оформена и задната броня, през цялата широчина на задната част под хромирана лайстна преминава тясна светлинна лента, която свързва по-тесните задни светлини. Особено ексклузивен стил в интериора осигуряват новата опционална кожена тапицерия от ексклузивна кожа Nappa с разширени шевове и новите интериорни лайстни. Новост е новата подредба на бутоните на мултифункционалния волан, позицията на поставката за безжично зареждане на смартфони и повърхността на опционалния дифузен светлинен акцент. Също като комбинацията от индикатори на арматурното табло и контролния дисплей блокът за управление BMW Touch Command на задната седалка разполага с функционалността на BMW Operating System 7.0. Функционалността на новото BMW Серия 7 по отношение на серийните и опционални асистиращи системи е допълнена с Асистента за движение на заден ход.

Новоразработеното портфолио от задвижвания на BMW Серия 7 включва един V12 двигател, който вече е оборудван с бензинов филтър за твърди частици, нов осемцилиндров бензинов двигател и три редови шестцилиндрови дизелови агрегата. Трите Plug-in хибридни модела на новото BMW Серия 7 предлагат повишена мощност и още по-голям електрически пробег. Всички варианти на модела отговарят на изискванията на нормата за вредни емисии Euro 6d-TEMP.

Старт за второто поколение на Plug-in хибридните модели на BMW Серия 7, на BMW X5 и на BMW Серия 3 Седан

Новите Plug-In хибриди на BMW Серия 7 комбинират спортния дух, комфорта при пътуване и уютната атмосфера на луксозна лимузина с възможността на почти безшумна мобилност с нулеви локални емисии. Тяхната задвижваща система се състои от редови шестцилиндров бензинов двигател и електромотор. В режим SPORT на Контрола на шофирането на разположение е системна мощност от 290 кВт/ 394 к.с. Повишен е и капацитетът на високоволтовата батерия. Благодарение на това електрическият пробег се увеличава до 54 - 58 км за BMW 745e респективно 52 до 55 км за BMW 745Le и 50 до 54 км за BMW 745Le xDrive.

Второто поколение на BMW X5 с електрифицирано задвижване вече също е оборудвано с адаптиран специфично за модела редови шестцилиндров бензинов двигател. В комбинация с електромотора той генерира системна мощност от 290 кВт/ 394 к.с. Новото BMW X5 xDrive45e, което ще се предлага от август 2019 година, ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди (предварителни данни). Спортната радост от шофирането на пътя и уверените офроуд възможности се осигуряват от интелигентното задвижване на четирите колела BMW xDrive, което разпределя мощността на двата двигателя до всички колела. За всестранните възможности на новото BMW X5 xDrive45e допринася и най-актуалната технология на акумулаторните клетки. Тя позволява електрически пробег до 80 км. По този начин в повечето случаи всекидневното шофиране във всекидневието може да бъде реализирано с нулеви локални емисии. Резервоарът за гориво с вместимост 69 литра и гъвкавият багажник с вместимост от 500 до 1 716 литра осигуряват на новото BMW X5 xDrive45e великолепни възможности за дълги пътувания.

Plug-in хибридната система на новото BMW 330e Седан се състои от 4-цилиндров бензинов двигател, електрическо задвижване и литиево-йонна батерия от най-ново поколение. То впечатлява със системната си мощност от 185 кВт/ 252 к.с., която може временно за бъде увеличена с до 30 кВт/ 41 к.с. със серийния XtraBoost. Това позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 6,0 секунди (предварителни данни.). BMW 330e Седан, което ще се предлага от юли 2019 година, впечатлява не само със спортната си радост от шофирането, но и с увеличеният с около 50 % до 60 км електрически пробег.

BMW Energy Services въвежда пакети от предложения за безплатна зелена електроенергия

В допълнение към разширяването на палитрата от автомобили BMW Group като системен доставчик на електрическа мобилност преследва и целта да осигури безплатна, зелена електроенергия на потребителите на електрическите автомобили на BMW и MINI. След първите пилотни предложения в Швейцария и Франция от април и в Германия ще се предлагат разширени безплатни пакети от зелена електроенергия за дома и при пътувания. В перспектива всички електрифицирани автомобили ще имат възможност да „връщат“ електроенергия и по този начин да допринасят за стабилизирането на електропреносната мрежа. С BMW Energy Services от новаторските възможности, предлагани от енергийната революция и електрическата мобилност, ще могат да се възползват не само потребителите на автомобили, но и управителите на автомобилни паркове, мрежовите доставчици и собствениците на недвижими имоти.

Уникално: BMW Individual M850i Night Sky

Друга атракция за посетителите на автомобилното изложение в Женева ще бъде създаденият от BMW Individual уникат на луксозен спортен автомобил на новото BMW Серия 8. BMW Individual M850i Night Sky (среден разход на гориво при цикъла NEDC: 9,8 –9,7 л/100 км; СО2 емисии в NEDC тестови цикъл: 224 –221 г/км) изключителният потенциал на динамиката на управлението е комбиниран с дизайнерско оборудване, което буквално не е от този свят. На декоративна бленда на средната конзола, по бутона Старт/Стоп на V8 двигателя, по селектора на осемстепенната трансмисия Steptronic и тъч контролера на системата за управление iDrive и на лайстните на праговете BMW Individual Manufaktur са монтирали метеоритен каменен материал. От извънземен произход е и дизайнът на тавана, на средната конзола, на спирачните дискове, както и на корпусите на външните огледала и на множество други компоненти в екстериора. Техните повърхности са с характерната за метеоритния материал строго геометрична видманщетова структура. По този начин с креативност, технологична компетентност и иновационна сила специалистите на BMW Individual Manufaktur внасят звездното небе в автомобила. Друга особеност на BMW Individual M850i Night Sky са разработените от BMW Motorsport в бионичен дизайн уникални алуминиеви джанти, изработени по технологията на 3D печат. С изразителния дизайн на униката, използваните материали и производствени процеси BMW Individual навлиза в едно ново измерение на ексклузивността и лукса в автомобила.
 
Коментари

Добави коментар

Реклама