Новини » Автоновини

Напълно новият FORESTER и моделът SUBARU XV са първите електрифицирани автомобили Subaru за Европа



Admin06.03.2019г 

Напълно новият FORESTER и моделът SUBARU XV са първите електрифицирани автомобили Subaru за Европа

- Двата модела предлагат специално разработени хоризонтално разположени задвижващи системи, съчетаващи подпомагащ електрически мотор с BOXER технологията и Симетричното задвижване на всички колела /Symmetrical All Wheel Drive/.

- Напълно новият FORESTER e-BOXER предлага нова платформа, технология за лицево разпознаване, нова система X-Mode и автоматично спиране при заден ход.

- Други експонати на щанда на Subaru са обновения LEVORG с двулитров атмосферен двигател и световната премиера на VIZIV ADRENALINE Concept.

Subaru Europe, дъщерното дружество на Subaru Corporation, представи днес в Женева напълно новия FORESTER e-BOXER и първия електрифициран SUBARU XV. Subaru също показва и новата версия на LEVORG и концептуалния модел VIZIV ADRENALINE.

Напълно новият FORESTER e-BOXER и моделът SUBARU XV са първите два автомобила предлагащи e-BOXER, новата задвижваща система на Subaru, съчетаваща подпомагащ електрически мотор и две от основните технологии на Subaru - BOXER двигател и Симетричното задвижване на всички колела /Symmetrical AWD/.
Subaru e-BOXER се характеризира със специална Lineartronic трансмисия, която включва електрически мотор, задвижван от високоефективна литиево-йонна батерия,
DC / DC конвертор и инвертор.

Новите модели запазват отличителната комбинация от Симетричното задвижване на всички колела с новата система на задвижване e-BOXER. Това са 2.0-литров хоризонтално разположен четирицилиндров двигател с директно впръскване, предлагащ 80% нови компоненти, в комбинация с електрически мотор и специално разработена трансмисия Lineartronic, за по-гладко, 30% по- линейно, бързо реагиращо ускорение и изключително отзивчив въртящ момент.
Системата Subaru e-BOXER контролира разпределението на мощността между специаления 2.0- литров двигател с директно впръскване и електрическия мотор в зависимост от условията на движение и предлага три режима на движение: Engine driving /Задвижване с двигателя/, EV


/Електрическо задвижване/, Motor Assist driving /Задвижване с подпомагащ електрически мотор/.
От място или при ниска скорост, само електрическият мотор задвижва автомобила, за тихо движение с нулево излъчване на вредни емисии. В зависимост от състоянието на автомобила и батерията, автомобилът може да измине в режим EV /Електрическо задвижване/ разстояние до 1,6 км и да достигне скорост до 40 км/ч. При средна скорост, мощността на електрическия мотор и тази на двигателя се комбинират за отзивчиво, линейно и икономично ускорение, а при високи скорости 2.0- литровият BOXER двигател с директно впръскване задвижва автомобила, като същевременно зарежда батерията. Системата e-BOXER предлага подобрен разход на гориво в градски условия, в движение с множество спирания и тръгвания, като икономията на гориво може да стигне до 11% спрямо настоящата 2.0-литрова бензинова версия.

Електрическият поддържащ мотор и комплектът батерии са надлъжно разположени. Електрическият мотор е поставен близо до центъра на тежестта, докато батерията и други компоненти са разположени над задната ос, предлагайки още по-нисък център на тежестта и по-добър баланс на разпределение на масите между предната и задната част на автомобила.


Напълно новият FORESTER e-BOXER
От пускането на пазара през 1997г., FORESTER печели доверието на клиентите с безопасност и надеждност. Петото поколение Петото поколение FORESTER съчетава наследството на Subaru, доверието в марката и нововъведения. Конструиран на Глобалната Платформа на Subaru (SGP), напълно новият FORESTER предлага изключителна динамика, изразяваща се в превъзходно пътно поведение и стабилност, подобрени възможности за избягване на опасностите, по-добро управление и комфорт при шофиране и изключително ниски нива на вибрации.
Системата SI-DRIVE, която позволява на шофьора да адаптира характеристиките на дроселната клапа на автомобила, като избира между Интелигентен и Спорт режим, се предлага стандартно. Тя добавя повече приспособимост в зависимост от условията на шофиране.

По-безопасен от всякога, новият FORESTER разполага с Advanced Safety разширени технологии за безопасност и е най-технологично напредналият модел в европейската гама на Subaru. Той се предлага стандартно с EyeSight технологията за подпомагане на водача и добавя към своите способности и Driver Monitoring System, технология за лицево разпознаване, която предупреждава водача при умора или разсеяност по време на път, като също може автоматично да настрои седалката на водача, страничните огледала и климатичната система. Новият модел FORESTER също въвежда и функция Reverse Automatic Braking /автоматично спиране при заден ход/, за подпомагане на предотвратяването на удари при заден ход и намаляване на щетите с случай на удар.

Новият модел е най-просторния и способен FORESTER досега и предлага висококачествен интериор, широко вътрешно пространство за пътниците и удобно товарно отделение, и компактна батерия с минимално въздействие върху пространството за пътници и товари. Общата широчина на FORESTER е увеличена с 20мм за по-добър комфорт на предните седалки. Междуосието е по-дълго с 30 мм, а разстоянието между предната и задната седалка е увеличено с 33 мм за по-удобно седене.

Със своите 220 милиметра пътен просвет и възможно най-добри ъгли на заход и отход и междуосов ъгъл, новият FORESTER е добре подготвен за приключения извън пътя. Режимът X-Mode вече се предлага с две функции, за да отговори на различни условия на пътя и времето. В унисон със стабилния му характер, напълно новият FORESTER предлага и капацитет на теглене от 1 870 кг.

Новият модел е с по-стабилен стил, отговарящ на “Dynamic x Solid” философията на дизайна на Subaru. Външният му вид предлага странични линии подчертаващи силата и височината на автомобила. Изразените дъги на колелата подсказват за възможностите на Симетричното задвижване на всички колела.

SUBARU XV e-BOXER
От своето представяне през 2017 г. SUBARU XV се превърна в популярен избор на клиентите на Subaru, ставайки най- продаваният модел на Subaru в Европа през изминалата година. SUBARU XV е ключов модел, който въплъщава основните ценности на марката: SAFE, FUN, TOUGH.

SUBARU XV се произвежда на изцяло новата Глобална Платформа на Subaru, което допринася да се постигнат високи нива на безопасност при сблъсък и избягване на опасности, изключително пътно поведение и комфортна возия. Глобалната Платформа на Subaru предлага значително подобрение на структурната здравина на автомобила (от 70% до 100% при различните елементи), а поемането на енергия на удара е подобрена с 40% в сравнение с настоящите модели.

Тъй като безопасността е важен приоритет на Subaru, моделът SUBARU XV e-BOXER е стандартно оборудван с множество функции за безопасност и подпомагане на водача, като технологията EyeSight за подпомагане на водача. В допълнение SUBARU XV е оборудван със Система за следене на мъртвата зона и страничния трафик.

Стабилното излъчване на модела се подчертава от компактните му размери и истински SUV възможности с 220 мм пътен просвет, подсилен от системата Симетричното задвижване на всички колела /Symmetrical AWD/, Активното векторно управление на въртящия момент и подобрената система X-Mode.

Външният вид на новия SUBARU XV e-BOXER изразява неговия солиден характер, както и градската му приспособимост и подсказва за неограничените му възможности да отиде навсякъде. Свежата цветова гама на новия SUBARU XV e-BOXER се допълва с ексклузивен нов цвят - Lagoon Blue Pearl.

LEVORG модел 2019
Последното превъплъщение на LEVORG съчетава уникалния и отличителен образ на комби автомобил с практичността на сигурна семейна кола.
LEVORG модел 2019, предназначен за Европа е с нов преден капак и ново задвижване - 2.0-литров атмосферен двигател, съчетан със Symmetrical All-Wheel Drive и трансмисия Lineartronic.
Висококачествената и комфортна возия е подобрена за ежедневието и за дългите пътешествия. Новият LEVORG предлага фино настроено окачване и управление, за да предостави по-добър комфорт при пътуване и динамика на шофиране.

Този модел предлага високи нива на безопасност със своя разширени функции за безопасност и подобрения в технологията EyeSight за подпомагане на водача, в състояние да открие по-бързо възможни препятствия на пътя.

Subaru VIZIV ADRENALINE
Subaru VIZIV ADRENALINE е първият концептуален автомобил на Subaru, изразяващ новата “BOLDER” концепция на дизайна.
Формата на VIZIV ADRENALINE излъчва динамично и силно усещане. Моделът се отличава с уникален дизайн на покрива, който подчертава конструкцията на каросерията, както и страничните предпазители. Белите акценти, които преминават през колелото до грубите гуми за всякакви терени показват за приключенския му характер. Всички тези елементи изразяват издръжливостта и пъргавостта на концептуалния модел VIZIV ADRENALINE.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама