Новини » Спорт

Отново Кърджали откри офроуд сезонаAdmin17.03.2019г 

Отново Кърджали откри офроуд сезона

90 екипажа разделени в 6 категории от България, Гърция, Турция и Казахстан застанаха на старта на КЪРДЖАЛИ ОФФРОУД ФЕСТ. Най-многобройни от чуждите екипажи са състезателите от Турция, с мощни прототипи с осем цилиндрови двигатели и голяма проходимост. Състезанието в Кърджали е 1-ви кръг от Балканската Офроуд Купа 2019, като следващите кръгове ще се проведат в Турция, Гърция, Румъния, Македония,

В първият състезателен ден участниците изминаха над 230 км, от тях тридесет километра с девет атрактивни екстрема. Над 1500 фена станаха свидетели на атрактивни изпълнения и екстремното изкачване на Скалище, което прототипите преодоляха на собствен ход и без помощни средства, като най-зрелищна бе обръщането на един турски екипаж.

Трасето на четриколките бе по-късо, но изключително технично и те постигнаха средна сорост 55 км/час. Поредното добро представяне и похвала за Рени Христова, водещата от „Хоби” ТВ".

Организаторите канят всички фенове да наблюдават затворения кръг на 17 март от 10:00 часа до въжения мост на водното огледало в центъра на Кърджали. Маршрутът около водното огледало е 2000 м и ще се правят по 2 обиколки. След това победителите ще получат и своите награди.

Организатор на проявата е Троянския клуб „4х4 Адвенчър”, като директор на състезанието е известния ни пилот Тодор Христов, съорганизатор е Община Кърджали под егидата на кмета инж. Хасан Азис.
Източник:Автопрес
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

G-Special STOU 10W-40
G-Special STOU 10W-40
Разфасовка: 20 литра
Цена: 116.16лв.
Купи