Новини » Спорт

Валтери Ботас спечели Гран При на Австралия



Admin17.03.2019г 

Валтери Ботас спечели Гран При на Австралия

Финландецът Валтери Ботас спечели първото за сезона състезание във Формула 1 – Гран При на Австралия. 29-годишният пилот на Мерцедес поведе още в самото начало, след като съотборникът му Люис Хамилтън направи грешка на старта. Британецът превъртя гумите си и загуби предимството на полпозишъна, който спечели вчера. Ботас се възползва от това и изстрелвайки се от втората стартова позиция поведе колоната. Той не изпусна водачеството до края на състезанието и стъпи на първото място на почетната стълбичка за четвърти път в кариерата си.

За последно Валтери Ботас завърши на първо място в старт от Формула 1 на 29 ноември 2017 година, когато спечели Гран При на Абу Даби. По-рано през същата година бяха записани и другите му три успеха.

Обиколка преди края финландецът направи и най-бързата обиколка в състезанието. Така според новия правилник във Формула 1 за сезон 2019 Ботас прибавя допълнителна точка към актива си.

Световният шампион от миналата година Люис Хамилтън завърши на второ място, изоставайки на повече от 20 секунди зад съотборника си. В края на състезанието британецът удържа на атаките на Макс Верстапен от Ред Бул, който допълни подиума. Себастиан Фетел с Ферари завърши на четвърто място, следван от съотборника си Шарл Льоклер.

Източник: Агенция "Фокус"




Коментари

Добави коментар

Реклама