Новини » Спорт

Над 5000 хиляди души наблюдаваха затворенето трасе на „Кърджали офроуд фест”Admin18.03.2019г 

Над 5000 хиляди души наблюдаваха затворенето трасе на „Кърджали офроуд фест” Завърши шестото издание на „Кърджали офроуд фест”.Километри - мръсна газ, разпъване на лебедките, запален автомобил в екстрема, ремонти, помощ от публиката. Горещата точка през вторият ден беше група от екстремни спускания по сипей в три различни ръкави, по шест/седем джипа едновременно.

На старта първият ден застанаха 90 състезателни машини, а до финала достигнаха 68. Състезателите от България, Гърция, Турция и Казахстан мериха сили не само по екстремите и пресечените терени из Родопите, но и на затвореното трасе през третия ден около водното огледала в центъра на Кърджали, пред повече от 5000 фенове на офроуд спорта. Състезателите в различните дисциплини направиха по 2 обиколки на трасето, което е с дължина 2000 метра и специално изградени изкуствени препядствия и денивелации на много къси разстояния. Почти всеки втори състезател изправяше публиката на крака и получаваше възгласи на одобрение, а показаните от тях резултати оформиха и крайното класиране.

За поредна година в престижната надпревара „Кърджали офроуд фест” видяхме атрактивната АТВ дама - Рени Христова с KTM 525 XC, която се качи на почетната стълбичка. Следвана от Симеон Стоянов и Стоян Стоянов и тримата от клуб “4x4 Adventure”.

Туристическият клас беше разделен в две категории, като едната премина трасетата с GPS, а другато с пътна книга. Първи от категорията с GPS навигация са Емил Димитров/Андон Андонов от Петрич, а при втората група Крум Трендафилов/Ангел Хазуров с общо време 5h34:04.

Победител в класа Standart до 2400 CC е асеновградския екипаж Мехмед Мехмедов/Живко Белев със Suzuki Vitara, а над 2400 CC Андриан Ноев/Страхил Стоянов с Jeep Cherokee. В „Standart +”, класа на автомобилите с промени и подобрения на двгателя на почетната стълбица застанаха Николай Колев/Христомир Илиев с Nissan Patrol.

В най-бързият клас, с насечен и бърз терен без екстреми и шест отпаднали екипажа за трите дни, най-бързи бяха Живко Михайлов/ Гергана Михайлова.

Двама отпаднали и трима успешно преминали екстремните трасета в клас UTV/Buggy, като най-добър е екипажа Vabonti -Владислав Велков/Илиан Георгиев с общо време 4h01:18.
Тежката артилерия в изданието “Кърджали Офроуд Фест” са Експертите – така нареченият кралски клас, прототипи на най-бързите, най-добре оборудваните, най-силните и подготвени машини и пилоти е разделен в два класа - Прототипи и Модефицирани. Двете обиколки на затвореното трасе за тях бяха с по-голяма сложност и по-екстремни препядствия. В трите дни на състезанието феновете имаха възможност да наблюдават тяхното майсторско шофиране и преодоляване на екстремите.

В класа на модифициранте след оспорвана битка победители са представтелте на клуб „Svoge 4x4” Калин Митров/Владимир Велков, следвани от Димитър Димтров/Христо Дряновски от „TermoKing”. Турските екипажи отстъпиха първите места на българите и се класираха от 7 до 9 място.

Класа на Прототипите, където бяха и най-многобройните участници от Турция и Гърция, победител е смесеният екипаж Рулис Цикмесоглу/Млен Дечев с 24 минути пред Кириус Пампорис/Евтимас Казанздис.
Източник:Автопрес


Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Reductor CLP 220
Gazpromneft Reductor CLP 220
Разфасовка: 205 литра
Цена: 904.8лв.
Купи