Новини » Автоновини

Столична община с нова зарядна станция за електромобили



Admin01.04.2019г 

Столична община с нова зарядна станция за електромобили

Столичани и гости на София ще могат безплатно да зареждат своите електромобили в сърцето на града – ъгъла на ул. ‘Московска’ и ул. ‘11 Август’. Станцията, предоставена от КИА Моторс България, дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили, като за 40 мин. водачите на автомобили с нулево ниво на вредни емисии могат да заредят 20% от капацитета на батерията си. По този начин те ще гарантират безпроблемно използване на своите електромобили в рамките на деня. За пълен заряд са необходими 5 часа.

На официалното откриване днес присъстваха зам. кметът Дончо Барбалов, общинските съветници Екатерина Йорданова, председател на Комисията по транспорт и туризъм и заместникът й Зафир Зарков. Г-н Хари Иванчев, изпълнителен директор на КИА Моторс България, направи демонстративно зареждане на електрически автомобил – КИА Соул. „Това е десетата безплатна колонка в София. На територията на страната зарядните станции са над 150, а само в столицата са 100, 35 от които са поставени от КИА Моторс България”, допълни г-н Иванчев.



Мрежата от електростанции с безплатен заряд, изградена от КИА Моторс България на територията на страната, включва 35 обекта. Към момента станции са монтирани в София пред търговско-сервизния комплекс на КИА в София, Таксиметрова компания Йелоу 333, България Мол, Булстрад АД – централен офис, централния офис на Дарик радио, НДК, пред хотелите на "Виктория Груп" в София и Пловдив, и ресторант Cinecitta в Бояна. Не само клиентите на марката, но и всички потребители на електромобили имат възможност да зареждат безплатно своите електрически превозни средства в търговските представителства на КИА на територията на страната
 




Коментари

Добави коментар

Реклама