Новини » Еко-ауто

Новият eлектромобил на Renault ще има пробег 400 км и просторен салонAdmin04.04.2019г 

Новият eлектромобил на Renault ще има пробег 400 км и просторен салон

Пазарният сектор на електромобилите расте с всеки изминал ден. Той не може да остане настрани от вниманието на френската марка, която е и една от първите му участници. Електромобилът Renault Zoe според резултатите на първите два месеца на годината е втори по популярност в Европа, независимо от доста “почтената” си възраст / на пазара от 2012-а година/, заради удачната си конструкция и привлекателна цена.

Но това не е достатъчно за френския автопроизводител, който иска да влезе и в по-горния клас електромобили и подготвя пазарно предложение във вид на по-голям електромобил. Предвижда се тази машина да излезе на пазара в началото на 2022-а година.

В момента в компанията са заети с търсене на решение на проблема за поевтиняване на тяговия акумулатор, защото по-големия, по-вместителен и по-тежък автомобил се нуждае и от по-голям, и по-мощен акумулатор, който да осигури нужният конкурентен пробег. А това струва засега доста скъпо. Това е и причината засега само скъпите модели на Tesla и Jaguar да предлагат модели с достатъчно дълъг пробег с едно зареждане.

Новият електромобил на французите ще трябва да предложи същият пробег от около 400 км с едно зареждане, а външността му навярно ще е продиктувана от тази на концепта Renault Symbioz, показан на широката публика преди две години – през 2017-а година.Главното достойнство на новия им електромобил, според французите ще е голямото му вътрешно пространство в относително компактното купе. Това ще се постигне с умно разпределяне на агрегатите в него, като разполагането на акумулатора и електродвигателя извън пътническото пространство.
Източник:Renault-ще-има-пробег-400-км-и-просторен-салон" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес
Коментари

Добави коментар

Реклама