Новини » Любопитно

Mercedes-Benz стартира производството си в Русия



Admin10.04.2019г 

Mercedes-Benz стартира производството си в Русия

С инвестиция от над 250 млн евро, Mercedes-Benz стартира производството си на леки автомобили на територията на Русия в изцяло нов комплекс в московска област, като на официалната церемония по откриването на съоръжението присъстваха Дитер Цече-изпълнителен директор на Daimler AG и Владимир Путин, както и редица представители на местната власт и бизнес в страната.

В новия завод на Mercedes-Benz- Московия, изграждането на който започна през 2017 година, ще бъдат разкрити повече от 1000 нови работни места, а първата кола, която се сглобява в комплекса е E-Class седан, предназначен специално за нуждите на руските потребители. На по-късен етап от развитието на съоръжението, на поточните му линии ще бъде качен и SUV модел.

"Новият завод на Mercedes-Benz Московия е още един компонент от нашата стратегия за производство където са клиентите". И двамата партньори - Русия и Mercedes-Benz, ще имат полза от това", коментира Цече, цитиран от Mercedes-Benz-стартира-производството-си-в-Русия" rel="nofollow" target="_blank">Автопрес.




Коментари

Добави коментар

Реклама