Новини » Автоновини

Great Wall показва на автосалона в Шанхай пикапа от новата серия P



Admin10.04.2019г 

Great Wall показва на автосалона в Шанхай пикапа от новата серия P

В края на миналата година китайската марка реши да се концентрира върху производството на пикапи и обещава през следващите три години да пусне поне пет нови модела, като поне един от тях ще е електрически. Стартът на новата линия пикапи ще е на 16-и април на автосалона в Шанхай с дебюта на пикапа серия P, за която почти не се знае нищо.

В предварителните изображения не се вижда нищо “концептуално”, така че можем да смятаме, че това е серийният облик на машинатата. Ако се вярва на китайските ни колеги, новият пикап е толкова силно оф-роуд настроен, че лебедката, шнорхелът и блокажите на диференциалите влизат в стандартното му оборудване.

Двигателят е двулитров, турбодизел, окачването отзад е тип мултилинк, в трансмисията е използвана осемстепенна автоматична предавателна кутия на ZF, а по платформата си и повечето агрегати новият пикап е унифициран със следващото поколение на всъдехода Haval H9. Интериорът на колата изглежда направо премиум.

В момента Great Wall предлага пикапите от сериите Wingle/Steed (5, 6, 7). Едва ли, обаче, тези имена ще бъдат запазени в бъдеще. Новите модели ще са по-скъпички, което е логично заради порасналите им качества, но все пак ще останат финансово по-достъпни отколкото аналозите им от Щатите и Япония.

Правителството на Китай направи за пикапите отстъпки, като позволи достъпът им до някои градски райони, а изискванията към тях вече не са като към камиони. Това позоволи търсенето на пикапи да нарасне с 10% и продажбите им в Поднебесната империя достигнаха миналата година 452 000 броя. Това направи Китай втори по големина пазар за пикапи в света след Щатите. Great Wall обяви че разчита на бъдещо 40% пазарно участие в него и затова прави сериозни инвестиции в новото си производство на пикапи.
 




Коментари

Добави коментар

Реклама