Новини » Автоновини

Volvo стартира производството на XC40 и в КитайAdmin15.04.2019г 

Volvo стартира производството на XC40 и в Китай

Volvo Cars обяви, че за да отговори на повишеното потребителско търсене, в края на миналата седмица, в Китай е започнало производството на Volvo-XC40-e-Автомобил-на-годината-2018-на-Европа" target="_blank">международно признатият компактен SUV модел XC40.

Преди началото на сглобяването на XC40 в Китай, моделът се произвеждаше ексклузивно в Белгия, като към момента продажбите на автомобила са на ниво от над 100 000 единици. Сега автомобилът вече се прави и в завода на компанията-майка Geely, като дейността в комплекса (Лукиао) се контролира от Volvo Cars.

"Търсенето на XC40 надмина нашите най-оптимистични очаквания", коментира Хакан Самуелсон, президент и изпълнителен директор на Volvo Cars. "Произвеждането на XC40 в Лукиао създава допълнителен капацитет, добавя гъвкавост към нашата глобална производствена мрежа и е ясно доказателство за нашата стратегия "произвеждай където продаваш"".

В завода на Geely в Китай се произвежда също така и 01 SUV на притежаваната от китайския гигант марка Lynk & Co, а от следващата година ще приюти и изцяло новия и 100% електрически Polestar 2 на Polestar.
 
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Moto 2T
Gazpromneft Moto 2T
Разфасовка: 205 литра
Цена: 670.32лв.
Купи