Новини » Крими

Над 5 000 МПС преминават на ден по участъка на път I-5 Кърджали - Маказа край село ЗагорскоAdmin16.04.2019г 

Над 5 000 МПС преминават на ден по участъка на път I-5 Кърджали - Маказа край село Загорско

Кръстовището на път I-5 Кърджали – Маказа при село Загорско е проектирано, построено и сигнализирано по всички правила на нормативната уредба, по които са изградени всички кръстовища. По повод пътния инцидент в неделя Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира всички експерти от неправителствения сектор и медиите да се въздържат от разпространяването на необосновани и невярни твърдения.

Проектът за пътна сигнализация е изготвен съобразно Закона за движение по пътищата и е съгласуван от „Пътна полиция“. Средно на денонощие в участъка преминават над 5 000 превозни средства и от пускането на отсечката в експлоатация през 2014 г. досега в района на кръстовището при село Загорско няма пътни инциденти, съобщава Агенция "Пътна инфраструктура".

Междувременно от днес по отношение на Лютви Местан, привлечен като обвиняем за престъпление, в резултат на което е причинена смърт, е наложена мярка за процесуална принуда – временно отнемане на свидетелството му за управление на моторно превозно средство, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Лидерът на ДОСТ е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост в катастрофа, в която е отнел предимство на друг шофьор.

Местан е пуснат под парична гаранция от 10 хиляди лева. Той бе задържан след тежка катастрофа на пътя за граничния пункт „Маказа“, при която загина 6-месечно бебе, а неговите родители и по-голямо братче бяха ранени, съобщава vesti.bg.
Коментари

Добави коментар

Рекламаwww.maslagaz.com

Gazpromneft Premium L 10W-40
Gazpromneft Premium L 10W-40
Разфасовка: 4 литра
Цена: 23.95лв.
Купи