Новини » Тунинг

Ако Trabant бе дело на Фердинанд Порше. Интерпретацията на Vilner Garage



Admin17.04.2019г 

Ако Trabant бе дело на Фердинанд Порше. Интерпретацията на Vilner Garage

„Всеки роден преди 90-а разпознава мигновено формите на Trabant“, казва Атанас Вилнер. „Автомобил, който е много повече от достъпна форма на транспорт. Той е символ на една ера на разделение, белязала съдбите на няколко поколения“.

Колa, която често е наричана източногерманският VW Beetle. Екземплярът, влязъл във Vilner Garage обаче, е от последните произведени. На мястото на двутактовия мотор на Trabant 601 е монтиран 1-литров агрегат от VW Polo MkI, скоростите вече са долу, като визията на Trabant 1.1. на практика остава същата, като на 601.

Непроменена до пристигането на автомобила при Vilner Garage. „Създадохме интериор, какъвто Trabant никога не е имал. Избрахме карирания десен, за да остане верен на ретро стила, като същевременно използвахме най-съвременните методи за изработка,“ казва Вилнер.

Интериорът:

Салонът е обвит в текстил и дублирана кожа. Последната се нарича така заради меката подплата, което и придава специфичен обем и я прави също толкова приятна на пипане, колкото и за окото. Седалките са облицовани ‘Ivory Soft’ кожа, в средата е поставен кариран текстил, а подглавниците умишлено са оставени в оригинален вид. Таблото също комбинира финия естествен материал с текстил, като цветът на винтидж кожата там е ‘Charcoal Black‘.

Кормилото е Momo, облечено с черна кожа и съшито с контрастни шевове, като в средата е поставена значка с номер 21. „Сменихме всички емблеми на ‘Sachsenring Karosseriemodule’ с любимото число на собственика“, казва Вилнер. „Поставихме го и на B-колонките, в центровете на джантите, на вратите и дори на покрива на колата“. Таванът отвътре е изцяло покрит с раиран текстил, какъвто е положен и около кожения лост на 4-степенната кутия. Радиото? Изглежда старо, но ретро визията му прикрива модерна техника.

Екстериорът:

Позната визия, но с модерни акценти. Фаровете са изцяло LED, като дневните светлини дублират и функцията на мигачите. Всички панели на колата са напълно ревизирани, таванът е получил графика ‘21’, повтаряща изпълнението на салона, която присъства и на вратите. Джантите също са получили специално отношение: „текстилна“ обработка и централни капачки с любимото число на собственика.




Коментари

Добави коментар

Реклама